Βραζιλία: Στο χειρουργείο ξανά ο ακροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος που μαχαιρώθηκε

Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος τραυματίστηκε στην κοιλιά σε επίθεση με μαχαίρι πριν από μια εβδομάδα, εισήχθη και πάλι στη μονάδα εντατικής θεραπείας μετά τη νέα χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Ο Μπολσονάρου, 63 ετών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χειρουργήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε επτά ημέρες λόγω «απόφραξης του λεπτού εντέρου», ανέφερε το Νοσοκομείο Άλμπερτ Άινσταϊν.

Σύμφωνα με το

νοσοκομείο, η χειρουργική επέμβαση πήγε καλά και διήρκεσε δύο ώρες. «Ο ασθενής παρουσίασε καλή εξέλιξη μετά την επέμβαση και βρίσκεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας».

Ο Μπολσονάρου τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι την 6η Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στη Ζουίζ τζι Φόρα, στην Πολιτεία Μίνας Ζεράις (νοτιοανατολικά), καθώς οι οπαδοί του τον είχαν σηκώσει στα χέρια.

Ο 63χρονος ακροδεξιός πολιτικός, πρώην λοχαγός του βραζιλιάνικου στρατού, δηλωμένος νοσταλγός της στρατιωτικής δικτατορίας (1964-1985),όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι φαβορί κατά τις δημοσκοπήσεις στον πρώτο γύρο των εκλογών, την 7η Οκτωβρίου. Είχε βγει από την εντατική τη Δευτέρα, μετά τη σταδιακή βελτίωση της κατάστασης της υγείας του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν στις αρχές της εβδομάδας, συγκεντρώνει το 24 έως 26% των ψήφων, πολύ πιο μπροστά από τον κεντροαριστερό Σίρου Γκόμις (11 έως 13%).

Μετά την πρώτη εγχείρηση, οι γιατροί προέβλεπαν ότι θα μπορούσε να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο σε περίπου δέκα ημέρες, μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τον πρώτο γύρο, αλλά μετά τη νέα χειρουργική επέμβαση η έξοδός του από το νοσοκομείο μπορεί να καθυστερήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα