"ΒορΟινά": Τα καλύτερα κρασιά και εδέσματα της Βορείου Ελλάδος στο λιμάνι Θεσσαλονίκης! (ΦΩΤΟ)

Μία μεγάλη γιορτή για το κρασί στήθηκε στον προβλήτα 1, του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε εκεί για να δοκιμάσει ποικιλίες κρασιών από τη Βόρεια Ελλάδα.

Λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά, ημίξηρα, αφρώδη και ημιαφρώδη, γλυκά και αμπελοοινικά αποστάγματα από τους αμπελώνες της Βορείου Ελλάδος έχουν την τιμητική τους σήμερα στα «ΒορΟινά».

Αρκετοί Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, βρέθηκαν

λίγο μετά τις 18:00 στο λιμάνι της πόλης για να συμμετέχουν στην εκδήλωση, να γευτούν τα κρασιά αλλά και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς των δημοφιλών οινοποιείων της βόρειας Ελλάδας, μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

Παράλληλα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δοκίμασαν πεντανόστιμα παραδοσιακά εδέσματα της Βόρειας Ελλάδας, τα οποία συνδυάζονται με το κρασί.

«Τα ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που το οινόφιλο κοινό αγκάλιασε από το 2005, όποτε και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Από τότε έχει καθιερωθεί και διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο με τη θερμή ανταπόκριση χιλιάδων βορειοελλαδιτών, και όχι μόνο, φίλων του κρασιού, επαγγελματιών και καταναλωτών.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία με τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, τις ποικιλίες του και τις δυνατότητές τους, τη σύγχρονη οινοποίηση και την ενημέρωση από τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς για τον επώνυμο ποιοτικό Ελληνικό οίνο, την πορεία του στη χώρα μας αλλά και το εξωτερικό, τον φετινό τρύγο και την εξέλιξή του.

Ακόμη πλούσιο είναι το σημερινό πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο λιμάνι της πόλης.

Διαγωνισμός τυφλής γευσιγνωσίας

Για όσους επιθυμούν να εξασκήσουν τις γνώσεις τους στο κρασί υπάρχει ο διαγωνισμός τυφλής γευσιγνωσίας.

Στο περίπτερο του διαγωνισμού υπάρχουν έξι διαφορετικοί μονοποικιλιακοί οίνοι προκειμένου οι επισκέπτες να βρουν και να καταγράψουν τις ποικιλίες τους. Οι τρεις πρώτοι νικητές, που θα ανακοινωθούν στο τέλος της βραδιάς, θα λάβουν ως έπαθλο από τρεις φιάλες κρασί!

Οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα επισκέψιμα οινοποιεία του δικτύου και προγραμματίσουν την επόμενη οινοτουριστική τους απόδραση.

Θέατρο σκιών Χρήστου Στανίση «Ο Καραγκιόζης τρυγητής»

Μια νέα παράσταση, ειδικά για Τα ΒορΟινά, όπου μέσα από το γέλιο παρουσιάζει στο θεατή τον τρύγο.

Ώρες παράστασης: 19:30-20:00, 20:20-20:50, 21:10-21:40.

Συνταγές της πόλης με κρασί

Το 7ο Thessaloniki Food Festival συμμετέχει στα ΒορΟινά με νέες γεύσεις και προτείνει:

ΒορΟινό κρασί με Ποντιακά τυριά «Ραγιάν»

Γεμίστε το ποτήρι σας με το αγαπημένο σας κρασί από τα περίπτερα των ΒορΟινών και ελάτε να το συνδυάσετε με τα τυροκομικά προϊόντα Ραγιάν. Ανακαλύψτε με ποια γεύση ταιριάζει καλύτερα.

Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά», που θα διαρκέσουν μέχρι τις 22:00 είναι 5€ το άτομο και περιλαμβάνει το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα