Βολιβία: Ο πρόεδρος Έβο Μοράλες χάθηκε στη ζούγκλα για μία ώρα

Για περίπου μια ώρα χάθηκε μέσα στη ζούγκλα ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες.

Ο πρόεδρος της χώρας πήγε να συνοδεύσει στο μέτωπο πυροσβέστες που συνεχίζουν τον αγώνα για να κατασβέσουν δασικές πυρκαγιές, αφηγήθηκε ο ίδιος χθες Πέμπτη.

«Είχαμε μια περιπετειούλα το περασμένο βράδυ. Χαθήκαμε για περίπου μία ώρα, όμως, χάρη στους στρατιώτες, μπορέσαμε να βρούμε τον δρόμο και να επιστρέψουμε», είπε χαμογελώντας ο αρχηγός του Κράτους σε δημοσιογράφους στη Ρομπορέ (ανατολικά).

Το τηλεοπτικό δίκτυο Uno μετέδωσε σύντομο ερασιτεχνικό βίντεο, στο οποίο ο Μοράλες ακούγεται να επαναλαμβάνει μέσα στη νύχτα: «Πού είστε;».

Ο πρόεδρος είχε πάει να συνοδεύσει ομάδα δασοπυροσβεστών και χάθηκε σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Καμπάγιο Μουέρτο, στην κοινότητα Σαν Ιγνάσιο δε Βελάσκο, στην περιφέρεια Σάντα Κρους (ανατολικά).

Ο Έβο Μοράλες δήλωσε χθες Πέμπτη στη Ρομπορέ ότι στην περιοχή πλέον μαίνονται 342 πυρκαγιές, δίνοντας στη δημοσιότητα αριθμό διπλάσιο από εκείνον που καταγραφόταν την προηγουμένη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι δασικές πυρκαγιές επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο τον Αύγουστο στη Βολιβία. Έχουν ήδη απανθρακώσει 12 εκατομμύρια στρέμματα στη χώρα από τον Μάιο, κυρίως στις περιφέρειες Τσικιτανία και Παντανάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα