Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά Σαμαρά: Το μήνυμα που στέλνει είναι να κάνεις ότι «γουστάρεις»

«Μηνύματα, προς τον γιο του και τους ομοίους του, πως αν είσαι γιος πρωθυπουργού, μπορείς να αντιγράφεις, να μην σέβεσαι κανένα κανόνα, να αυθαιρετείς, να απολύεις και να τιμωρείς, όποιον όποια δεν είναι υποτακτικός σου. Να κάνεις ότι «γουστάρεις» σύμφωνα με το ήθος και το στυλ του», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Αφορμή της «επίθεσης» κατά του Αντώνη

Σαμαρά είναι η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός κατά της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), ζητώντας 100.000 ευρώ από κάθε μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

«Η δίκη θα γίνει σήμερα, Πέμπτη, και είναι η πρώτη φορά που πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα πρώην πρωθυπουργός ασκεί τέτοιου είδους διώξεις», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μηνύματα με αρνητικό πρόσημο στέλνει η αγωγή που κατέθεσε ο πρώην, πολλά βαρύς πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μηνύματα, προς τον γιο του και τους ομοίους του, πως αν είσαι γιος πρωθυπουργού, μπορείς να αντιγράφεις, να μην σέβεσαι κανένα κανόνα, να αυθαιρετείς, να απολύεις και να τιμωρείς, όποιον όποια δεν είναι υποτακτικός σου. Να κάνεις ότι «γουστάρεις» σύμφωνα με το ήθος και το στυλ του.

Στην κοινωνία, πως κάποιοι είναι πάνω από τους υπόλοιπους. Έχουν εξουσία και την ασκούν κατά πως θέλουν.

Στους δικαστές, πως όταν πρόκειται για «τα συμφέροντα και τις επιθυμίες» των νομίμων ιδιοκτητών της χώρας, μπορούν να επιταχύνουν διαδικασίες, να προσπερνούν εμπόδια και να (κατά)διώκουν τους μη αρεστούς και όσους-ες αμφισβητούν την εξουσία τους σε βάθος γενεών.

Στα δικαστήρια λοιπόν οδηγεί ο Αντώνης Σαμαράς την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) με αφορμή την υπόθεση της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα και τη μετα-θάνατο δικαίωσή της από το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας 100.000 ευρώ από κάθε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας για συκοφαντική δυσφήμηση. Ανάμεσα τους και ο σύντροφός μας Δημήτρης Σελέκος. Η δίκη θα γίνει σήμερα, Πέμπτη, και είναι η πρώτη φορά που πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα πρώην πρωθυπουργός ασκεί τέτοιου είδους διώξεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Μπουλούτα είχε απολυθεί από το Κολλέγιο Αθηνών, όταν μηδένισε γραπτό του υιού του Αντώνη Σαμαρά λόγω αντιγραφής, το 2012. Η κα Μπουλούτα, δικαιώθηκε μετά θάνατον, όταν το υπουργείο Παιδείας, μετά από πρωτοβουλία του ΟΙΕΛΕ, διέταξε ειδική έρευνα για τους λόγους απόλυσης της εκπαιδευτικού, και αποφάνθηκε ότι δεν προκύπτει «ανεπάρκεια της καθηγήτριας», η οποία ήταν και η επίσημη αιτιολογία της απόλυσης.

Σημασία έχει να τονισθεί ότι, στις 14 Σεπτεμβρίου η ομοσπονδία άσκησε αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο κατά του Αντώνη Σαμαρά για συκοφαντική δυσφήμηση, χωρίς να την δημοσιοποιήσει.

«2,5 μήνες μετά ο Αντώνης Σαμαράς προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο εναντίον της ομοσπονδίας. Πώς μέσα σε 1,5 μήνα ορίστηκε δικάσιμος στο Μονομελές Περιουσιακών Διαφορών και μάλιστα με αριθμό πινακίου 1, τη στιγμή που η αγωγή της ομοσπονδίας εκκρεμεί; Είναι τουλάχιστον περίεργο.

Το δίκιο και η αλήθεια διώκονται για ακόμη μια φορά. Η προσπάθεια να φιμωθεί κάθε ανεξάρτητη φωνή δεν θα περάσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα