"Βασιλική" ανατροπή στο Μόναχο και νίκη της Ρεάλ επί της Μπάγερν (VIDEO)

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ανατροπή σαν... "βασίλισσα" και νίκησε την Μπάγερν με 2-1 στο Μόναχο, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Champions League.

Οι "Βαυαροί" προηγήθηκαν στον πρώτο ημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων, με τον Κίμιχ να ανοίγει το σκορ στο 28΄ με σουτ από πλάγια θέση το οποίο δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Νάβας που είχε λάθος θέση. Ωστόσο, οι "μερένγκες" απάντησαν λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μαρσέλο να ισοφαρίζει με

ωραίο σουτ εκτός περιοχής.

Η Μπάγερν ήταν καλύτερη, πίεζε και είχε περισσότερες ευκαιρίες, όμως οι Μαδριλένοι "χτύπησαν" τις στιγμές που έπρεπε. Στο 57΄ ο Ραφίνια έκανε τραγικό λάθος στη μεσαία γραμμή και η ομάδα του Ζιντάν έβγαλε ιδανική αντεπίθεση με τον Ασένσιο να πλασάρει στα δίχτυα και να δίνει το προβάδισμα στους Ισπανούς.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και είχαν ορισμένες αξιόλογες φάσεις όμως δεν κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα και το 1-2 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Με αυτό το τελικό αποτέλεσμα η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε σαφές προβάδισμα για να κλειδώσει το εισιτήριο για τον τελικό της 26ης Μαΐου στο Κίεβο, στη ρεβάνς της επόμενης Τρίτης στο "Μπερναμπέου".

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έμεινε χωρίς γκολ έπειτα από 11 σερί αγώνες της διοργάνωσης που είχε βρει δίχτυα.

Επίσης, αυτή είναι πρώτη ήττα της Μπάγερν στην έδρα της στη φετινή σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις. Τελευταία ήταν τον περασμένο Απρίλιο απ' την Ντόρτμουντ για το κύπελλο, ενώ λίγες μέρες πριν η Ρεάλ και πάλι την είχε νικήσει στο Μόναχο με 2-1, τότε για τα προημιτελικά του CL.

Αυτή μάλιστα είναι η τρίτη σερί νίκη της Ρεάλ στο Μόναχο, καθώς είχε επικρατήσει 4-0 τον Απρίλη του 2014, τότε για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Έξι σερί είναι οι νίκες των Ισπανών επί των Γερμανών, με την περσινή στην Ισπανία όμως είναι μετά από παράταση (το 1-2 έγινε 4-2).

Ο Μαρσέλο έγινε ο αμυντικός με τα περισσότερα γκολ στις νοκ-άουτ φάσεις του Champions League, φτάνοντας τα 7, ενώ από 6 έχουν οι Σέρχιο Ράμος και Ντάνι Άλβες. Από αυτά τα 7 γκολ τα 3 τα έχει πετύχει φέτος, καθώς είχε σκοράρει και κόντρα στην Παρί Σεν-Ζερμέν ("16") και κόντρα στη Γιουβέντους ("8")!

Συνθέσεις:

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούλραϊχ, Κίμιχ, Τζερόμ Μπόατενγκ (34' Ζούλε), Χούμελς, Ραφίνια, Χάβι Μαρτίνεθ (75' Τολισό), Χάμες Ροντρίγκες, Τόμας Μίλερ, Ρόμπεν (8' Τιάγκο Αλκάνταρα), Ριμπερί, Λεβαντόβσκι.

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ (67' Μπενζεμά), Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο (83' Κόβατσιτς), Μόντριτς, Κρόος, Λούκας Βάθκεθ, Ίσκο (46' Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Keywords
Τυχαία Θέματα