Τσίπρας από Βρυξέλλες: Να παίξουν Λόττο όσοι περιμένουν πρόωρες εκλογές

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωασιατικής Συνόδου Κορυφής, παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές ο κ. Τσίπρας

σημείωσε:

"Δημοσιεύματα για εκλογές υπάρχουν εδώ και 2.5 χρόνια. Θα έλεγα σε όσους αρέσκονται σε τέτοια δημοσιεύματα να παίξουν κανένα λόττο. Εδώ και 2,5 χρόνια οι προβλέψεις τους δεν έχουν επαληθευθεί, μπορεί να είναι πιο τυχεροί αναζητώντας την τύχη τους στον τζόγο. Σε ότι αφορά την ψήφο εμπιστοσύνης, οι κυβερνήσεις ζητούν ψήφο στη Βουλή όταν αμφισβητείται η εμπιστοσύνη της Βουλής σε αυτές" και πρόσθεσε:

"Τούτη την ώρα νομίζω ότι είναι πανθομολογούμενο ότι η δική μου κυβέρνηση χαίρει της πλήρους και απόλυτης στήριξης της εθνικής μας αντιπροσωπείας".

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου και στις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για… "τέλος στη διγλωσσία", απάντησε: "Ήμουν απόλυτα σαφής. Στις συμμαχικές κυβερνήσεις υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Άλλο, όμως, η έκφραση διαφορετικής άποψης, άλλο η εθνική γραμμή που διατυπώνεται διεθνώς από τα αρμόδια πρόσωπα. Από εδώ και πέρα όποιος εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό θα βρίσκεται με το καπέλο της εθνικής γραμμής".

Σε ερώτηση για την παραίτηση Κοτζιά και για το εάν θα δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή ο κ. Τσίπρας είπε ότι χθες ενημερώθηκε για μια επιστολή που βρίσκεται στο γραφείο του σε έναν φάκελο με την ένδειξη «αυστηρά προσωπικό», ότι θα τη διαβάσει προσεκτικά όταν επιστρέψει, άλλωστε -πρόσθεσε- θα συναντηθεί αύριο κατ’ ιδίαν με τον Νίκο Κοτζιά και πως "ωστόσο δεν συνηθίζω ποτέ να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε εμένα ως αυστηρά προσωπικές και δεν πρόκειται να το κάνω ούτε τώρα".

"Για μένα το θέμα αυτό έχει λήξει και δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια", τόνισε ο πρωθυπουργός.

"Ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη… Δεν ήταν απλώς υπουργός και συνεργάτης μου, ήταν ανοιχτό βιβλίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και θα το συμβουλεύομαι τακτικά".

Ακόμη, αναφερόμενος στο Brexit, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως "στηρίζουμε τις προσπάθειες του διαπραγματευτή της EE και θεωρούμε πως υπάρχουν τρόποι για να μην διολισθήσουμε στο παρελθόν. Για να αποφύγουμε την επαναφορά των φυσικών και προστατευόμενων συνόρων επί ιρλανδικού εδάφους, ανάμεσα στη Β. Ιρλανδία και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Εάν τεθεί επισήμως θέμα παράτασης της μεταβατικής περιόδου, ώστε να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, η Ελλάδα θα την υποστηρίξει

Keywords
Τυχαία Θέματα