Τρία φυσικά αντικαταθλιπτικά για καλύτερη διάθεση

Ο εγκλεισμός στο σπίτι, ακόμη και αν είναι παροδικός, διαταράσσει την καθημερινότητα, μας αποκόβει από τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τις προσφιλείς μας συνήθειες και μπορεί να δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα.

Τα πράγματα είναι χειρότερα για τους πάσχοντες από κατάθλιψη, η οποία είναι η σοβαρότερη νόσος στο δυτικό κόσμο.

Για την ήπια μορφή της νόσου, δηλαδή τις περιπτώσεις που οι άνθρωποι ανταποκρίνονται, παρά τις όποιες δυσκολίες στις καθημερινές τους δραστηριότητες, τα γιατροσόφια της φύσης μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα.

Δείτε κάποια από τα αντικαταθλιπτικά που μπορείτε

να βρείτε στο φαρμακείο της φύσης, σύμφωνα με το onmed.gr:

Κρόκος Κοζάνης: Γνωστός και ως σαφράν, ο κρόκος Κοζάνης, είναι πλούσιος σε βιταμίνες, χρησιμοποιείται όμως και για την αντιμετώπιση της θλίψης, επειδή θεωρείται ότι επενεργεί θετικά στο νευρικό σύστημα. Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει την ευεργετική δράση του αποστάγματος σαφράν για την αντιμετώπιση της ήπιας κατάθλιψης και μάλιστα χωρίς σημαντικές παρενέργειες. Ρίχνετε 5-6 σταγόνες βάμμα σαφράν σε ένα ποτήρι νερό και το πίνετε 3 φορές ημερησίως, πριν από το φαγητό. Εναλλακτικά, προσθέτετε τακτικά μια μικρή ποσότητα στο φαγητό.

Τζίνσενγκ: Η διάσημη ρίζα έχει αντικαταθλιπτική, αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, ενώ παράλληλα βοηθά τον οργανισμό να ανταπεξέλθει καλύτερα στο στρες. Βράζετε 3γρ. ρίζας τζίνσενγκ σε 2 ποτήρια νερό για περίπου 1 ώρα, σουρώνετε και πίνετε 1 ποτήρι 2 φορές την ημέρα για 3-4 εβδομάδες.

Μελισσόχορτο: Έχει κατασταλτική και αντικαταθλιπτική δράση. Επίσης, διεγείρει το πεπτικό σύστημα και εξισορροπεί τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Μην το παρακάνετε όμως, γιατί μπορεί να προκαλέσει ατονία και νωχελικότητα. Ρίχνετε 1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα μελισσόχορτου σε νερό και βράζετε για 10 λεπτά. Πίνετε 1-2 φορές της ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρία,tria