Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στέλνει το μήνυμά του για την νέα χρονιά.

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη είναι το ακόλουθο:

"Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες ευτυχισμένο και γεμάτο πρόοδο το

νέο έτος 2020. Τις ευχές μου στέλνω επίσης στην απανταχού της γης ομογένειά μας. Παρά το γεγονός, ότι οι ειδήσεις που αφορούν τη χώρα μας είναι ανησυχητικές, παραμένω αισιόδοξος για τις εξελίξεις. Μία χώρα που άντεξε χιλιάδες χρόνια, έχει αποδείξει την ικανότητά της να ξεπερνά ακόμη και τις μεγάλες δυσκολίες.

Το κόμμα μας, η Ένωση Κεντρώων, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 δεν εισήλθε στη Βουλή. Αυτό ήταν αποτέλεσμα ενός ανελέητου πολέμου που έγινε σε βάρος μας από το μιντιακό κατεστημένο. Επιπλέον η αντίθεση μας στη συμφωνία των Πρεσπών και η επί σειρά ετών διαφωνία μας με μία άγονη και άκαρπη τακτική μνημονίων χωρίς μεταρρυθμίσεις ουσίας, μας έφερε σε σύγκρουση με τις επιθυμίες των πρεσβειών των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Έτσι το κλίμα στις εκλογές ήταν δυσμενέστατο για το κόμμα μας, εμείς ωστόσο μείναμε όρθιοι, δεν λυγίσαμε, χάσαμε στις εκλογές και έχασε έτσι η Ελλάδα την πολύτιμη παρουσία του Κεντρώου χώρου στη Βουλή.

Πολλές φορές το να χάσεις λέγοντας την αλήθεια, υπερασπιζόμενος την πατρίδα σου και τη δημοκρατία, αποτελεί πολύ πιο υπεύθυνη στάση, από το να κερδίσεις λέγοντας ψέματα, κοροϊδεύοντας το λαό, ή δημαγωγώντας.

Ακόμη και η Εκκλησία την οποία ως Βασίλης Λεβέντης σέβομαι, υπονόμευσε δυστυχώς το κόμμα μας. Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προχώρησε σε μυστική συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για να λυθεί η σχέση εργασίας των κληρικών με το δημόσιο, εγώ αντέδρασα έντονα γιατί θεώρησα πέρα για πέρα ανήθικο, ο ηγέτης της Εκκλησίας να αφήνει απροστάτευτους τους κληρικούς, με σκοπό να διευκολυνθεί ο κ. Τσίπρας να προσλάβει στο δημόσιο 10.000 κομματικούς του φίλους. Τότε δημόσια στη Βουλή είπα, «Ιερώνυμε θα χάσεις το θρόνο σου».

Πριν τοποθετηθώ εγώ για το θέμα, η Νέα Δημοκρατία είχε δηλώσει ότι... πρώτη εκείνη είχε εμπνευστεί ανάλογο σχέδιο.

Μετά όμως την έντονη και σφοδρή αντίστασή μου η Νέα Δημοκρατία φοβούμενη απώλεια ψήφων τα μάσησε αρχικά, τα γύρισε στη συνέχεια.

Χωρίς τη στάση αυτή της Ένωσης Κεντρώων, σήμερα θα ήταν εργασιακά στο δρόμο 10.000 κληρικοί.

Αναφορικά με το «οικονομικό θαύμα» της Νέας Δημοκρατίας, όπως το παρουσιάζουν τα περισσότερα ΜΜΕ που από το πρωί μέχρι το βράδυ προπαγανδίζουν υπέρ της, τονίζω ότι η Ελλάδα βιώνει μία πολύ βαθιά κρίση.

Η ανεργία παραμένει υψηλότατη, επένδυση δεν φαίνεται καμία, ακόμη και το Ελληνικό που σχεδιάστηκε πολύ πριν έρθει η Νέα Δημοκρατία καρκινοβατεί, αν και πέρασαν χάριν του κ. Λάτση προκλητικές τροπολογίες στη Βουλή.

Η διαφημιζόμενη μείωση κάποιων φόρων λίγους ενθαρρύνει, αφού το κόστος ζωής αυξάνει, οι τιμές των κοινωφελών υπηρεσιών ανεβαίνουν, οι πολίτες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και σε ευνοϊκές ρυθμίσεις, αυτοί που αναχώρησαν για εργασία στο εξωτερικό ολοένα και περισσότερο αισθάνονται την προοπτική μόνιμης διαμονής στα ξένα.

Αν ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ανάπτυξη, εννοούσε τη μείωση κατά 20% του ΕΝΦΙΑ, μάλλον εξαπατήθηκαν οι ψηφοφόροι του.

Πιστεύω ότι μόνο μία συμμαχική κυβέρνηση, μεγάλης κοινοβουλευτικής στήριξης θα προσέλκυε επενδυτές υπό θέσπιση σοβαρών κινήτρων.

Μία μονοκομματική κυβέρνηση τρώει χρόνο άκαρπα, ταλαιπωρεί τους πολίτες, βασανίζει και τους ίδιους τους ψηφοφόρους που την εμπιστεύτηκαν και αυτό κάνει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτός είναι και ο λόγος που σπεύδουν όλοι να εξαργυρώσουν με διορισμό στο δημόσιο την ψήφο τους πριν την κατάρρευσή της.

Στα ελληνοτουρκικά η κυβέρνησή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ακολουθεί ολισθηρό δρόμο. Υπό την υπόδειξη του κ. Σημίτη και της Ντόρας Μπακογιάννη δηλώνει, ότι αποτελεί λύση (που δεν έχουμε λόγο να φοβούμεθα) τη Χάγη. Όμως η Χάγη δίνει συμβιβαστική λύση και όταν παζαρεύονται μόνο ελληνικά ασημικά, συμβιβασμός σημαίνει να πάρει τα μισά η Τουρκία. Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι όποια και αν είναι η εξέλιξη στη Χάγη, απόφαση δικαστηρίου είναι, πρέπει να την δεχθούμε.

Έτσι μπορεί να μένει στην πρωθυπουργία, να επιτελείται μειοδοσία και να μην φταίει κανένας.

Πονηρός ο κ. Μητσοτάκης. Στο μεταξύ η Τουρκία Χάγη δεν θέλει μόνο για την υφαλοκρηπίδα, θέλει για την «ατζέντα» του συνόλου των διεκδικήσεων της. Με λίγα λόγια θα γίνει στο Αιγαίο με τον Κυριάκο, ότι έγινε το 1960 με τη Ζυρίχη και το Λονδίνο και με τις Πρέσπες το 2019.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης οδήγησε το 1989-1990 τη χώρα μας τρεις φορές σε εκλογές κυνηγώντας την αυτοδυναμία. Το ίδιο σχεδιάζει και ο Κυριάκος, εκβιάζει τη Βουλή για την ενισχυμένη με διπλές εκλογές. Το επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι με την απλή αναλογική θα έχουμε ακυβερνησία. Θέλει δηλαδή δώρο-μπόνους εδρών για να κυβερνάει εκβιαστικά, ισχυριζόμενος ότι διαφορετικά οδηγούμεθα σε αστάθεια. Διαφημίζει μάλιστα ως αστάθεια ο κ. Μητσοτάκης την απλή αναλογική στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Στο σημείο αυτό εγκλημάτισε και ο κ. Τσίπρας που θέσπισε δύο Κυριακές στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Απλή αναλογική σημαίνει μία Κυριακή και κατόπιν οι εκλεγόμενοι σύμβουλοι εκλέγουν Δήμαρχο και Περιφερειάρχη. Μία Κυριακή με Απλή και δεύτερη με συμμετοχή μόνο των δυο πρωτευσάντων αποτελεί γελοιότητα. Η πρώτη Κυριακή συνιστά γεύση Δημοκρατίας, η δεύτερη Κυριακή γεύση φασισμού. Δυστυχώς ότι έκανε ο κ. Τσίπρας ήταν στραβό.

Ας αφήσει λοιπόν τις κουτοπονηριές ο κ. Κυριάκος. Για την αυτοδυναμία θέλεις το 50% συν μία ψήφο του λαού και όχι τα μπόνους. Όταν δεν υπάρχει το 50% συν μία ψήφο σημαίνει ότι η εντολή του κόσμου είναι να σχηματισθεί συμμαχική κυβέρνηση.

Πριν κλείσω το μήνυμά μου για το νέο έτος 2020 θέλω να αναφερθώ στον κ. Τσίπρα και τα όσα έπραξε στο Σκοπιανό.

Ήρθε ο κ. Τσίπρας στην εξουσία σαν πολέμιος των Αμερικανών και εξελίχθηκε σε κλητήρα των ξένων πρεσβειών. Ανέλαβε μάλιστα τη «βρώμικη» δουλειά, να περάσει τις Πρέσπες χωρίς δημοψήφισμα, με μία ισχνή οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία γυρολόγων βουλευτών και κυκλοφορεί μάλιστα τώρα με περισσό θράσος λέγοντας, ότι «έλυσε» ένα ζήτημα που εκκρεμούσε επί 35 χρόνια. Αυτή η αναιδέστατη στάση του κ. Τσίπρα διευκολύνθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε πει στους Αμερικανούς, αφήστε με να κατηγορώ τις Πρέσπες, όταν όμως έρθω στα πράγματα θα τις αποδεχθώ και θα πω, τις βρήκα, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Οπότε η αρχιτεκτονική της μειοδοσίας είναι, Τσίπρας υπογράφει, Μητσοτάκης κάνει πλάτες, Βαγγέλης Βενιζέλος μιλάει για σύνθετη ονομασία.

Με τέτοιους πολιτικούς άντε να πάει μπροστά η Ελλάδα. Κατά τα άλλα, αν στο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζαμε πινακίδες και γράφαμε «όλα πωλούνται» δε νομίζω να αστοχούσαμε.

Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά."

Keywords
Πρωτοχρονιά, παραιτηση λεβεντη, νεα δημοκρατια, Καλή Χρονιά, νέα, ειδήσεις, εκλογες, βουλη, ηπα, ελλαδα, τσιπρας, μμε, ενφια, λύση, σημαίνει, υφαλοκρηπίδα, αιγαιο, συμμετοχή, σκοπια, δημοψηφισμα 2015, βενιζελος, συριζα, σταση εργασιας, δημοψηφισμα, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, εκλογες ηπα, χρονια πολλα, ενωση κεντρωων, επιθυμιες, το θεμα, δημοκρατια, δουλεια, εργασια, εργασια στο εξωτερικο, ευχες, ζυριχη, ηγετης, ηπα, θεμα, λονδινο, μμε, υφαλοκρηπίδα, ψεματα, ανεργια, απωλεια, αρχιτεκτονικη, βραδυ, γεγονος, γευση, γινει, δημοσιο, δυστυχως, δωρο, εγινε, υπαρχει, εκκλησια, εξελιξη, ετων, ετος, ζωης, ιδιο, θρασος, κυβερνηση, κλιμα, κομμα, λεβεντης, λύση, λογια, λογο, μητσοτακης, μειωση, πρεσπες, πρωι, ρυθμισεις, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σχεδιο, τουρκια, φταιει, χαγη, κωνσταντινος, ελληνικα, ενωση, χωρα, κυριακου, κυριακη, μπροστα, σημαίνει, τρωει, θελω να
Τυχαία Θέματα