Το Oktoberfest στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη

To Oktoberfest, η παραδοσιακή γερμανική γιορτή της μπύρας επιστρέφει για ακόμα μία χρόνια στη Θεσσαλονίκη και τις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Oktoberfest το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη, καθώς διοργανώνεται φέτος για 15η χρονιά,

θα έχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γνωστές γερμανικές σπεσιαλιτέ, όπως το περίφημο κότσι με ξινό λάχανο, το Leberkaese, το λουκάνικο με πατατοσαλάτα και φυσικά άφθονη μπύρα, από Weiss μέχρι κόκκινη.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων ξεκινά από σήμερα Σάββατο. Από τις 12 και μετά η μπάντα "Kukluxsax", θα μας διασκεδάσει με τη μουσική της, στη 1 το μεσημέρι θα γίνει η επίσημη έναρξη της γιορτής με το παραδοσιακό "άνοιγμα του βαρελιού", ενώ στις 5 το απόγευμα τη σκυτάλη θα πάρει Ομάδα Έγχορδων. Στη συνέχεια τη διασκέδαση του κόσμου θα αναλάβει η Ομάδα Χορού Νέων Επιβατών, ενώ στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η έναρξη του επίσημου προγράμματος του Oktoberfest με χαιρετισμούς των επισήμων. Στη συνέχεια στην εξέδρα θα ανέβει Ομάδα Χορού της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος, ενώ μετά τις 9.30 το βράδυ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ζωντανά την ορχήστρα "Los Segundos".

Ακόμα κατά τη διάρκεια του Oktoberfest και από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα οι επισκέπτες της γιορτής θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο πληροφοριών που θα έχει στηθεί στο χώρο, ενώ από τις 2 έως και τις 3 το μεσημέρι και από τις 4 μέχρι και τις 5 το απόγευμα θα γίνουν ξεναγήσεις στους χώρους του σχολείου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα