Το Instagram διερευνά τα εκτενή κρούσματα από account hacks

Αν πρόσφατα "βρεθήκατε κλειδωμένος απ' έξω" από το Instagram και ανακάλυψε ότι η σύνδεσή σας αντικαταστάθηκε με μια ρωσική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν είστε μόνοι.

To Mashable αποκάλυψε πρώτο λεπτομέρειες σχετικά με περιπτώσεις εκατοντάδων χρηστών του Instagram που χρησιμοποίησαν το Twitter και άλλες κοινωνικές πλατφόρμες τον περασμένο μήνα για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι

οι λογαριασμοί τους έγιναν στόχος επίδοξων χάκερ. Όταν ανέκτησαν πρόσβαση στο λογαριασμό, πολλοί βρήκαν τα στοιχεία τους, όπως πληροφορίες επικοινωνίας, bio, όνομα και εικόνα προφίλ πειραγμένα. Ένα πράγμα που οι χάκερ φαινομενικά δεν κάνουν: δημοσίευση φωτογραφιών ή αφαίρεση παλιών post.

Η αναφορά του Mashable, που π΄ήρε στοιχεία από την πλατφόρμα κοινωνικής ανάλυσης Talkwalker, βρήκε περισσότερα από 5.000 tweets από 899 λογαριασμούς που ανέφεραν τα Instagram hacks μόνο από την προηγούμενη εβδομάδα. Υπήρξε επίσης ένα peak στις αναζητήσεις Google για το "Instagram hacked" και πολλές αναφορές hacking από τους χρήστες Reddit.

Οι συνηθισμένες αναφορές μεταξύ χρηστών, σημείωσαν ότι οι εικόνες προφίλ είχαν αλλάξει σε έναν κινούμενο χαρακτήρα από ταινίες Disney ή Pixar και ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους είχε αλλάξει domain σε .ru. Ορισμένοι χρήστες είχαν επίσης απενεργοποιημένες τις two-factor authentication (2FA) επιλογές.

Το Instagram απάντησε στις hacking αναφορές με ένα blog post, δηλώνοντας ότι διερευνά το ζήτημα. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι εργάζεται πάνω σε μία πρόσθετη λειτουργία 2FA, η οποία δεν έχει ανανεωθεί από το ξεκίνημα του Instagram το 2016.

Εν τω μεταξύ, το Instagram επεσήμανε στους χρήστες την σελίδα "Help" για τους παραβιασμένους λογαριασμούς και τους πρότεινε να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους και να ανακαλέσουν την πρόσβαση σε τυχόν ύποπτες third-party εφαρμογές.

Πηγή: gr.pcmag.com

Keywords
Τυχαία Θέματα