Την προσοχή των καταστηματαρχών για το "Black Friday" εφιστά ο ΕΣΘ

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους ιδιοκτήτηες καταστημάτων για το τι θα πρέπει να προσέξουν σχετικά με το "Black Friday" εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης:

Η σχετική ανακοίνωση:

"Όπως γνωρίζετε, πριν από δύο χρόνια δοκιμάστηκε για πρώτη φορά η –προερχόμενη από το εξωτερικό- καταναλωτική προωθητική ενέργεια, η επονομαζόμενη ως «Black Friday».

Σύμφωνα με αυτή, την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, που παραδοσιακά πολλές χώρες σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου

των Χριστουγέννων, πραγματοποιούνται εκτεταμένες προσφορές προϊόντων, κυρίως σε κλάδους όπως τα ηλεκτρικά είδη και τα προϊόντα τεχνολογίας.

Είναι αλήθεια ότι η Black Friday, η οποία για φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2018, ξεκίνησε μεν από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά κατά τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί διεθνώς ως παγκόσμια εμπορική «γιορτή».

Παρά την εγγύτητα που η συγκεκριμένη μέρα έχει με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε ελεύθερο το πεδίο μόνο για τις μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου οι οποίες κυρίως προβάλουν αυτή τη μέρα, αλλά να ακολουθήσουν και οι μικρότερες εμπορικές επιχειρήσεις, ώστε να λάβουν μερίδιο από το αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών εκείνης της μέρας.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν στην προωθητική ενέργεια «Black Friday», την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2017, θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα, καθώς θα πρέπει να λάβουν υπ’όψιν ότι εφαρμόζονται οι όροι και κανόνες της Υπουργικής Απόφασης 56885/19-11-2014 για τις προσφορές και προωθητικές ενέργειες. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα.

Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα και αυτό ισχύει και για τη «Black Friday».

Η τήρηση των προϋποθέσεων αυτών είναι αυτονόητη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή".

Keywords
Τυχαία Θέματα