Την Κυριακή η 9η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού με θέμα την κυκλική οικονομία

Η 9η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, με θέμα, φέτος, την κυκλική οικονομία. Τα απορρίμματα δεν είναι σκουπίδια και αυτό είναι το μήνυμα που θα μεταφέρουν τα εργαστήρια που προγραμματίζονται φέτος στην Οικογιορτή, που διοργανώνεται από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού, με την υποστήριξη του Δήμου Δέλτα και της Τοπικής Κοινότητας Καλοχωρίου.

Στο πλαίσιο

των εργαστηρίων, τα παιδιά θα συμμετέχουν σε πρόγραμμα Landart (τέχνη με υλικά από τη φύση), θα φτιάξουν ψηφιδωτό με πλαστικά καπάκια με την ομάδα Mosaicists, ενώ επίσης θα δημιουργήσουν τέχνη από ανακυκλώσιμα υλικά με την ΚΟΙΝΣΕΠ Ionian Recycle. Αλλά και οι ενήλικες θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε εργαστήριο αναβαθμιστικής ανακύκλωσης. Επίσης, στο χώρο της Οικογιορτής θα λειτουργήσει ανταλλακτικό παζάρι με τη συμμετοχή του Χαρισομάγαζου (Xariseto.gr). Οι επισκέπτες καλούνται να φέρουν ρούχα και αντικείμενα (σε καλή κατάσταση) που τυχόν δεν χρειάζονται, ενώ μπορούν να διαλέξουν αντικείμενα και να πάρουν μαζί τους δωρεάν.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης την καθιερωμένη αγορά βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών, δανεισμό ποδηλάτων, παρατήρηση πουλιών και ενημερώσεις για τον υγρότοπο της Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου, καθώς και περιήγηση στον υγρότοπο. Πρόκειται για μία περιοχή ενταγμένη στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, καθώς φιλοξενεί μεγάλους αριθμούς πουλιών και άλλων οργανισμών, όλες τις εποχές του χρόνου.

Στην Οικογιορτή θα συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλοχωρίου, καθώς και ο Λαογραφικός Σύλλογος Καλοχωριτών Ανατολικής και Βόρειας Θράκης «Κασκάρκα» που θα παρουσιάσουν χορούς και παραδοσιακά δρώμενα. Επίσης, θα συμμετέχουν οι Φορείς Διαχείρισης Κορώνειας-Βόλβης-Χαλκιδικής και Λίμνης Κερκίνης, με ενημερωτικά σταντ για τις προστατευόμενες περιοχής που βρίσκονται υπό την ευθύνη τους. Όπως κάθε χρόνο, οι εθελοντές της Δράσης για την Άγρια Ζωή που θα πραγματοποιήσουν απελευθέρωση ζώων που δέχτηκαν περίθαλψη στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων που βρίσκεται στις εκβολές του Γαλλικού Ποταμού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Κερκύρας, μπροστά διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα