Την 4η έκθεση Freskon, την καλύτερη των τελευταίων ετών εγκαινίασε ο Γ. Τσιρώνης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Την 4η έκθεση Freskon, την καλύτερη των τελευταίων ετών, εγκαινίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, παρουσία του υφυπουργού, Βασίλη Κόκκαλη της διοίκησης της ΔΕΘ - Helexpo, βουλευτών και φορέων.

Ο κ. Τσιρώνης λίγο πριν εγκαινιάσει της Έκθεση, ξεναγήθηκε στους χώρους της, από τον πρόεδρο της ΔΕΘ - Helexpo,

Τάσο Τζήκα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Κυριάκο Ποζρικίδη και συνομίλησε με εκθέτες.

Freskon και φέτος μεγαλώνει, δυναμώνει έχει πολύ περισσότερους εκθέτες, πιστεύω το κλείσιμο της Έκθεσης να μας εκπλήξει θετικά. Να τονίσουμε ότι αυτή η Έκθεση έχει πολύ σημαντικό στρατηγικό χαρακτήρα, γιατί το φρέσκο φρούτο και λαχανικό είναι πάρα πολύ δυνατό χαρακτηριστικό της Ελλάδας. Η ελληνική γη παράγει προϊόντα απαράμιλλα", ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Παράλληλα ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι το μέλλον τη Ελλάδας είναι στην παραγωγή φρέσκων προϊόντων και αυτό θα βοηθήσει και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

"Η παγκόσμια αγορά τροφίμων εκτινάσσεται η ζήτηση μεγαλώνει για ποιοτικά προϊόντα. Η ποσότητα δεν είναι το ζητούμενο άλλα η ποιότητα. Η Ελλάδα είναι ασυναγώνιστη σε αυτό τον τομέα ας εκμεταλλευτούμε αυτόν τον πλούτο", τόνισε ο κ. Τσιρώνης.

Freskon έχει καταξιωθεί από την πρώτη διοργάνωση σαν διεθνής έκθεση. Φέτος είναι η καλύτερη Freskon των τελευταίων χρόνων. Είναι πλέον μια σημαντική έκθεση, είναι η μεγάλη διεθνής έκθεση του κλάδου", δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo, Τάσος Τζήκας.

"H Freskon δεν είναι μόνο ένα διεθνές εμπορικό γεγονός φρούτων και λαχανικών. Είναι ένα διεθνές εμπορικός γεγονός του αγροτικού τομέα. Αναδεικνύεται σε μεγάλο σταθμό για οπωροκηπευτικά. Για την κυβέρνηση μας το μοντέλο της δίκαιης ανάπτυξη είναι το μοντέλο της οργάνωσης, της εκπαίδευσης και της συνέργειας όπως αυτών των οπωροκηπευτικών", τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης.

Στην έκθεση Freskon, η οποία διοργανώνεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στα περίπτερα 13, 14 και 15 από τις 26 μέχρι τις 28 Απριλίου, θα βρεθούν πάνω από 210 εκθέτες από 22 χώρες, ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί 2.500 ραντεβού μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών και των ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το τέλος της έκθεσης, όλα τα προϊόντα που θα εκτεθούν από τους παραγωγούς θα δοθούν στο "Χαμόγελο το Παιδιού".

Keywords
Τυχαία Θέματα