Τι λέει ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Κω για τους τραυματίες από τον σεισμό

Περίπου 100 άνθρωποι, προσήλθαν στο Νοσοκομείο της Κω, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, μετά τον σεισμό που ταρακούνησε το νησί, όπως είπε στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου της Κω.

Όπως ανέφερε, οι 78 ήταν απλά περιστατικά. «Κυρίως επρόκειτο για μικροχτυπήματα από σπασμένα τζάμια και στραμπουλήγματα. Οι υπόλοιποι 22 χρειάστηκαν περαιτέρω ιατρική φροντίδα και παρακολούθηση» επεσήμανε ο αναπληρωτής διοικητής και

πρόσθεσε: «Οι 6 θα χρειαστούν τριτοβάθμιο νοσοκομείο. Έχουν υποστεί κυρίως κατάγματα και τραύματα από μεγάλα αντικείμενα που έπεσαν πάνω τους».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος του νησιού δηλώνει πως λειτούργησε καλά το κτιριακό δυναμικό του νησιού, παρά την ένταση του σεισμού.

«Λειτούργησε καλά το κτιριακό δυναμικό του νησιού. Αν δεν είχαμε και τα δύο θανατηφόρα περιστατικά, θα λέγαμε ότι παρά το μέγεθος και την ένταση του φαινομένου ανταπεξήλθαμε ιδιαίτερα ικανοποιητικά», δήλωσε στον Alpha 96,5 ο αντιδήμαρχος της Κω Δαυίδ Γερασκλής. Οι θάνατοι των δύο τουριστών προκλήθηκαν από «μία κατάρρευση ενός πολύ παλιού κτηρίου σε μία περιοχή διασκέδασης, έχει πολύ κόσμο», σύμφωνα με τον ίδιο. Από την κατάρρευση του κτιρίου αυτού τραυματίστηκαν σοβαρά δύο ακόμη άτομα, ωστόσο, όπως ενημερώνει ο κ. Γερασκλής οι υπόλοιποι τραυματίες έχουν ήδη αποχωρήσει από το νοσοκομείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα