Θρίλερ στη Μαδρίτη: Αεροσκάφος κάνει κύκλους για να "ξεφορτωθεί" καύσιμα - Προετοιμάζεται για αναγκαστική προσγείωση(VIDEO)

Συναγερμός σήμανε στη Μαδρίτη καθώς αεροσκάφος των Καναδικών Αερογραμμών προετοιμάζεται να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο "Αδόλφλ Σουάρεθ Μαδρίδ Μπαράχας". Το αεροσκάφος έχει χάσει έναν από τους τροχούς του.

Σύμφωνα με την ΑΕΝΑ, τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου 30 λεπτά με την απογείωση του αεροσκάφους και ζήτησε να του δώσουν διάδρομο για κατεπείγουσα προσγείωση. Η εταιρεία

δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Όπως ανακοινώθηκε από τις ισπανικές γραμμές, το αεροσκάφος της Air Canada κάνει βόλτες πάνω από το αεροδρόμιο για να καταναλώσει καύσιμα ώστε να διευκολύνει την επιχείρηση αναγκαστικής προσγείωσης.

Στον διάδρομο προσγείωσης έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό. Το αεροσκάφος της Air Canada παρακολουθεί πολεμικό αεροσκάφος F-18 για να κάνει από αέρος εκτίμηση της ζημιάς και να παράσχει βοήθεια αν χρειαστεί, ενώ το περιστατικό παρακολουθούν τα υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών.

Στο αεροδρόμιο κατευθύνονται επίσης δυνάμεις της Εθνοφυλακής και της Αστυνομίας, αλλά και άνδρες της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. Η επιχείρηση αναγκαστικής προσγείωσης θα πραγματοποιηθεί μόλις καταναλωθεί το σύνολο των καυσίμων που φέρει το αεροσκάφος, ώστε να αποφευχθεί φωτιά κατά την πρόσκρουση στο έδαφος.

Το Boeing 767 της πτήσης της Air Canada με αριθμό AC837 είχε προορισμό το Τορόντο και αναχώρησε στις 2.30 μ.μ. τοπική ώρα. Στο αεροσκάφος υπάρχουν 128 επιβαίνοντες.

Εικόνα ζωντανά από το αεροδρόμιο μεταδίδει μέσω youtube η εφημερίδα El Mundo.

Keywords
Τυχαία Θέματα