Θετικός στον κορωνοϊό άνδρας από τη Χαλκιδική - Νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ

Στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης διακομίστηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα μετά από το περιστατικό με τον μοναχό του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του halkidikifocus.gr, ο άνδρας είναι κάτοικος Χαλκιδικής, ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και νοσηλεύται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ, το οποίο αποτελεί κέντρο αναφοράς του COVID-19. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος ασθενής υποβλήθηκε σε δύο διαγνωστικά τέστ, το πρώτο από τα οποία βγήκε αρνητικό. Ο άνδρας παρέμεινε νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο Πολυγύρου και στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, καθώς έγιναν εντονότερα τα συμπτώματα που παρουσίασε. Αμέσως έγινε λήψη νέου δείγματος και ο εργαστηριακός έλεγχος έδειξε ότι είναι θετικός στον ιό.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο άνδρας δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στη Καστοριά, όπου έχει σημειωθεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και θανάτων και πιθανόν να μολύνθηκε εκεί από τον κορωνοϊό.

Keywords