Θεσσαλονίκη: Τρεισήμισι τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας

Τρεισήμισι τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα στο κοντέινερ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που έχει στηθεί στο άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ανάλογη ποσότητα υπολογίζεται ότι έχει συγκεντρωθεί στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Εκατοντάδες πολίτες προσφέρουν καθημερινά είδη πρώτης

ανάγκης, τρόφιμα, ρουχισμό και είδη υγιεινής για τους πληγέντες από τον φονικό σεισμό που «χτύπησε» τη γειτονική χώρα τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου.

Η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας θα συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, 4 Δεκεμβρίου. Την επόμενη ημέρα θα συγκεντρωθεί στη Θεσσαλονίκη όλος ο όγκος της ανθρωπιστικής βοήθειας από τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, τα δέματα αγάπης θα μεταφερθούν με φορτηγά στο Δυρράχιο και τη Θουμάνα της Αλβανίας. Της αποστολής θα προΐσταται ο κ. Δημήτρης Ασλανίδης, ως συντονιστής της δράσης.

Δείτε το απόσπασμα από την πρωινή εκπομπή του Open για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Τρεισήμισι, Αλβανίας,thessaloniki, treisimisi, alvanias