Θεσσαλονίκη: "Μάννα εξ ουρανού" το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για τους αρτοποιούς

Ως «μάννα εξ ουρανού» περίμεναν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι αρτοποιοί στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να δουν άνοδο στις πωλήσεις των προϊόντων τους, που κατέγραψαν «βουτιά» την περίοδο του εγκλεισμού των καταναλωτών, λόγω κορονοϊού. «Είναι ένα τριήμερο που το έχουμε ανάγκη, μετά τα τελευταία γεγονότα που έχουμε βιώσει. Περιμένουμε να τονωθεί η ζήτηση», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης

«Ο Προφήτης Ηλίας», Έλσα Κουκουμέρια.

Οι φούρνοι, που ήταν ανοιχτοί ακόμη και στη διάρκεια των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις, που επέβαλε η βίαιη είσοδος του κορονοϊού στη ζωή μας, «ξεροψήθηκαν» για τα καλά καθώς όχι μόνο δεν είδαν αύξηση στα ταμεία τους, αλλά και το ψωμί που έμπαινε στις σακούλες των πελατών ήταν λιγότερο από κάθε άλλη χρονική περίοδο, όπως χαρακτηριστικά λέει η κ. Κουκουμέρια.

«Κατά τη διάρκεια της καραντίνας δεν είχαμε ζήτηση», τονίζει η πρόεδρος των αρτοποιών, εξηγώντας πως αυτό οφειλόταν αφενός μεν στις απαγορεύσεις των μετακινήσεων, αφετέρου δε στο γεγονός ότι πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να ζυμώνουν ψωμί στο σπίτι καθ' όλη την προηγούμενη περίοδο. Επίσης, ένα μεγάλο κομμάτι στις πωλήσεις χάθηκε επειδή ο κόσμος έκανε τις αγορές των αρτοσκευασμάτων από τα μεγάλα καταστήματα, σύμφωνα με την κ. Κουκουμέρια.

Η ίδια σημειώνει πως χρειάζεται προσπάθεια και υπομονή για να φτάσουν τα αρτοποιία στην προ κορονοϊού εποχή και να μπορέσουν να διατηρήσουν «αυτή την πολύ γλυκιά εικόνα ενός φούρνου που ψήνει από το πρωί στη γειτονιά και μοσχοβολάει η περιοχή». Μια εικόνα που, όπως εξηγεί η κ. Κουκουμέρια, αντιστοιχεί σε 12.000 παραγωγικά καταστήματα με 300.000 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα