Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία ΑμεΑ μπροστά από το ΙΚΑ στην Αριστοτέλους (VIDEO)

Διαμαρτυρία για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία πραγματοποιησαν μπροστά στο ΙΚΑ, στην Αριστοτέλους, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Ατόμων με αναπηρία.

Αυτά που διεκδικούν τα μέλη είναι:

Ενιαία Δημόσια και Καθολική κοινωνική ασφάλιση.Κατάργηση ΟΛΩΝ των αντιασφαλιστικών νόμων.Να μείνει στα χαρτιά η νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα της ΝΔ.Καμία
σύνταξη κάτω από 600€.Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Στα 55 και στα 50 αντίστοιχα για τα Β.Α.Ε..Όχι στα σφαγεία των Κ.Ε.Π.Α.Δωρεάν θεραπείες σε όλους τους ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες, με βάση τα παραπεμπτικά. Χωρίς πλαφόν, περιορισμούς και αποκλεισμούς.Κάλυψη του κόστους συνολικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς και ιδιαίτερα για τους ανάπηρους και τους χρονίως πάσχοντές.Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το Κράτος με βάση τις ανάγκες.Νέες Δημόσιες Δομές με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες, στην πρώιμη διάγνωση και έγκαιρη παρέμβαση. Στη περίθαλψη των βαριά αναπήρων, στην εκπαίδευση και αποκατάσταση των ΑμεΑ.Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων, συμβασιούχων, επικουρικών, αναπληρωτών, εργολαβικών, στην Υγεία, την Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή. Καμία απόλυση.Μαζικές προσλήψεις ΤΩΡΑ σ’ αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.Προσλήψεις ΟΛΩΝ των ικανών προς εργασία αναπήρων και των γονιών και κηδεμόνων με ευθύνη του Κράτους.Επίδομα ανεργίας 600€ για όσο κρατά η ανεργία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του συντονισμού Στέλιος Καζεπίδης, υπογράμμισε πως καθε παιδί με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο σχολείο, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι μόλις το 10% των παιδιών που πρέπει να πάνε σε κάποιο σχολείο ειδικήςε αγωγής, πηγαίνουν τελικά σε κάποια δομή.

Τα άτομα ανήρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα μπρόστά από το ΙΚΑ στην Αριστοτέλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα