Θεσσαλονίκη: Kαίριο πλήγμα από την ΕΛ.ΑΣ. στη διακίνηση ναρκωτικών στο ΑΠΘ (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Καίριο πλήγμα στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών τόσο εντός των χώρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όσο και πέριξ αυτών, πέτυχαν χθες αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε κατά τη σημερινή παρουσίαση ο διευθυντής ασφάλειας Θεσσαλονίκης,

υποστράτηγος Νίκος Ζησιμόπουλος, "στόχος μας η εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός χώρων του ΑΠΘ και επιπλέον η πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, η επίτευξη αυξημένων και ουσιαστικών αποτελεσμάτων, αλλά και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες".

Στη μεγάλη αυτή αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 200 αστυνομικοί των παραπάνω διευθύνσεων, οι οποίοι συνέλαβαν συνολικά 43 άτομα, 34 από τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εμπλεκόταν στη διακίνηση των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 18 έως 40 ετών, είναι στην πλειονότητα τους αλλοδαποί, με καταγωγή από την Αλβανία, ενώ υπάρχουν και μερικοί που προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία.

Τα μέλη της σπείρας, έχοντας διακριτούς ρόλους, εμπορεύονταν ναρκωτικά εντός και εκτός ΑΠΘ.

Μάλιστα τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος μετέφεραν καθημερινά ποσότητες σε χώρους του πανεπιστημίου, οι οποίες διαμοιραζονταν σε επί μέρους ομάδες διακινητών που δρούσαν σε οριοθετημένες περιοχές.

"Τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας διακριτούς ρόλους, εισήγαγαν, μετέφεραν, κατείχαν, διέθεταν και εμπορεύονταν ναρκωτικές ουσίες και κυρίως κάνναβη, τόσο εσωτερικά όσο εξωτερικά του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Ειδικότερα, τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος μετέφεραν καθημερινά ποσότητες ναρκωτικών σε χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, οι οποίες διαμοιράζονταν σε επί μέρους ομάδες διακινητών που δρούσαν σε οριοθετημένες περιοχές. Κάθε ομάδα είχε τον “ομαδάρχη” της, που επόπτευε τους διακινητές και την είσπραξη των χρηματικών ποσών από τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών, ώστε να τα αποδώσουν στα ηγετικά μέλη", ανέφερε ο προϊσταμένος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Αστυνόμος Β' Πέτρος Τάνος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δέκα δωμάτια Δύο ξενοδοχείων, σε 18 σπίτια και σε τέσσερα δωμάτια της φοιτητικής εστίας του ΑΠΘ όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Περισσότερα από 17 κιλά κάνναβης

- Σχεδόν 3,5 κιλά κατεργασμενης κάνναβης

- 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας

- Πάνω από 14.000 ευρώ

- 1 πιστόλι και 1 περίστροφο

- Ένα σπαθί και

- 2 μαχαίρια

Ακόμη κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν τα ναρκωτικά.

Σε ό,τι αφορά την έφοδο της ΕΛΑΣ στα δωμάτια των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ, συνολικά ελέγχθηκαν τεσσάρα, εκ των οποίων στα δυο δεν βρέθηκε κάτι, ενώ στα αλλά δύο εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών.

Μάλιστα συνελήφθη και ένας 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ωστόσο δεν κατείχε δωμάτιο στις φοιτητικές εστίες αλλά ήταν φιλοξενούμενος εκεί.

Όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση, υπήρχαν πληροφορίες πως χώροι των εστιών του ΑΠΘ χρησιμοποιούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Kαίριο, ΕΛ ΑΣ, ΑΠΘ ΦΩΤΟ, VIDEO,thessaloniki, Kairio, el as, apth foto, VIDEO