Συντριβή του Άρη από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Διασυρμό υπέστη ο Άρης στο άδειο (κεκλεισμένων των θυρών) ΟΑΚΑ, χάνοντας με 4-0 από την ΑΕΚ στην αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική της Super League.

Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική ήττα της ομάδας του Πάκο Ερέρα και τέταρτη στο πρωτάθλημα, με την εμφάνιση,

κυρίως του β΄ ημιχρόνου, να προκαλεί προβληματισμό και απογοήτευση στις τάξεις του συλλόγου.

Οι Θεσσαλονικείς δέχτηκαν γκολ μόλις στο 5ο λεπτό από τον Πόνσε, με την Ένωση να ανοίγει το σκορ στην πρώτη φάση του αγώνα. Ωστόσο, στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και είχαν καλή απόδοση ελέγχοντας τον ρυθμό και απειλώντας με καλύτερη ευκαιρία ένα σουτ του Γκάμα στο 26΄. Στο δεύτερο 45λεπτο όμως παρουσίασαν πολύ κακή εικόνα, με την ΑΕΚ να φτάνει εύκολα στο εμφατικό 4-0, με δύο γκολ του Πόνσε (56΄& 62΄) και ένα του Λιβάγια (72΄).

Ο αγώνας

Γρήγορο γκολ για την ΑΕΚ

Ο Άρης δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και δέχτηκε νωρίς γκολ, με την ΑΕΚ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα. Μετά από κλέψιμο των γηπεδούχων στη μεσαία γραμμή, η άμυνα του Άρη αδράνησε, ο Μπογέ με αλλαγή κατεύθυνσης έφυγε σε τετ-α-τετ, πλάσαρε στην έξοδο του Κουέστα και έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας για το 1-0.

Στο 8΄ η ΑΕΚ είχε νέα καλή στιγμή με κεφαλιά του Πόνσε έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκάλο, με τον Κουέστα να αποκρούει σε κόρνερ με δύσκολη επέμβαση.

Ισορρόπησε ο Άρης

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο κι ενώ η ΑΕΚ είχε προηγηθεί στην πρώτη φάση που της παρουσιάστηκε στο ματς από λάθος των παικτών του Άρη, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι ελέγχοντας τον ρυθμό. Η ομάδα του Ερέρα πίεζε ψηλά και πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να απειλήσει για να φτάσει στην ισοφάριση.

Στο 20΄ ο Κωνσταντινίδης ανέβηκε από δεξιά με χώρο όμως του σουτ που επιχείρησε δεν ήταν αποτελεσματικό. Στο 22΄ ο Μπάρκας μπλόκαρε την μπάλα σε σουτ του Ντιγκινί, ενώ ο Άρης είχε την πρώτη του σπουδαία ευκαιρία στο 26΄. Ο Κωνσταντινίδης έκλεψε και έφυγε στην κόντρα από δεξιά, γύρισε συρτά στον Ντιγκινί στο ύψος του πέναλτι, αυτός έσπασε στον Μπρούνο Γκάμα που πλάσαρε με το αριστερό στην κίνηση, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπάρκα!

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τον Άρη να πατάει καλύτερα ωστόσο και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων με κατοχή της μπάλας. Παρόλα αυτά, πέρα από ένα σου του Γκάμα που πέρασε άουτ ο Άρη δεν δημιούργησε άλλη αξιοσημείωτη φάση μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Πλήρωσε τις αδράνειες ο Άρης, καθάρισε τη νίκη η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και σφράγισε τους τρεις βαθμούς της νίκης από νωρίς. Στο 56΄ Ο Γκάλο εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Πόνσε έπιασε κοιμώμενη την άμυνα του Άρη, πήδηξε μόνος του και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Κουέστα για το 2-0.

Έξι λεπτά αργότερα, στο 62΄, ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 3-0. Ο Λιβάγια με τακουνάκι από αριστερά άνοιξε στον Μπογέ, αυτός μπήκε στον άξονα και άλλαξε δεξιά για τον Μπακάκη, που έκανε μέτρα με τη μπάλα και γύρισε παράλληλα στον Πόνσε, με τον Αργεντίνο ξανά με το κεφάλι να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς για το 3-0 στο ΟΑΚΑ.

Στο 64΄ , από γύρισμα του Πόνσε ο Λιβάγια έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Κουέστα σταμάτησε την προσπάθεια του Κροάτη διεθνή φορ.

Στο 72΄ η ΑΕΚ έφτασε και σε τέταρτο γκολ. Αλέφ, Λιβάγια και Μπογέ έβγαλαν ταχύτατη αντεπίθεση, ο Αργεντίνος γύρισε στον Κροάτη και αυτός στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε για το 4-0.

Στο φινάλε ο Ερέρα άλλαξε τον σχηματισμό σε 3-5-2, όμως το ματς είχε κριθεί και τα τελευταία λεπτά έμοιαζαν διαδικαστικού χαρακτήρα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 4-0, σε μία άνετη νίκη για την ΑΕΚ και βαριά ήττα του Άρη.

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου, Χουλτ (75' Γιαννιώτας), Άλεφ, Γαλανόπουλος, Γκάλο, Μπογέ (86' Γιούσης), Λιβάγια, Πόνσε (67' Μάνταλος).

Αρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Κωνσταντινίδης (76' Σόουζα), Μπάσα, Ντιγκινί (76' Ναζλίδης), Κολάσο (67' Γιουνές), Γκαρσία, Βαλεριάνος, Μπρούνο Γκάμα, Ματίγια, Σιώπης, Μαβράι.

Keywords
Τυχαία Θέματα