Συνολικά 15.360 ευρώ μοιράστηκαν σε συλλόγους για καλό σκοπό μέσω του "Τρέξε Χωρίς Τερματισμό"

Συνολικά 15.360 ευρώ που συγκέντρωσαν όλοι οι δρομείς που συμμετείχαν στον 4ο φιλανθρωπικό αγώνα «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό», δόθηκαν στους συλλόγους «Φίλοι Μέριμνας» και «Αλέξανδρος Συμεωνίδης, Φίλοι Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου» καθώς και στην εθελοντική οργάνωση «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Ο φιλανθρωπικός αγώνας πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Σε μία λιτή αλλά έντονα φορτισμένη

συναισθηματικά εκδήλωση στο Μακεδονία Παλάς, λόγω και του κλίματος των ημερών, δόθηκαν τα χρήματα για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, με το ποσό να είναι το μεγαλύτερο που έχει συγκεντρωθεί ποτέ στη Βόρεια Ελλάδα από φιλανθρωπικό αγώνα και οφείλεται στους περισσότερους από 4000 δρομείς που έτρεξαν ή περπάτησαν για καλό σκοπό.

Την επιταγή παρέδωσαν συμβολικά, ο Γιάννης Νικολάου και η Σοφία Κέδε από τον διοργανωτή Ερμή 1877 μαζί με τους εκπρόσωπους των δύο Μεγάλων Χορηγών, Μαριάννα Παπαδοπούλου-Χατζάκου από τη ΜΕΒΓΑΛ και Νιόβη Μέξη, διευθύντρια attica Θεσσαλονίκης, στην Πρόεδρο Φίλων Θεαγένειου, Καίτη Κοντοπούλου και στην Πρόεδρο Φίλων Μέριμνας, Ελένη Γούση.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρεσβευτής του «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» Παναγιώτης Γιαννάκης που βρέθηκε από την αρχή κοντά στο εγχείρημα, στηρίζοντας με κάθε τρόπο την προσπάθεια και στο χαιρετισμό του, τόνισε πόσο σημαντικές είναι τέτοιου είδους ενέργειες: «Η Θεσσαλονίκη έχει μεγάλη προοπτική για το αθλητισμό και τον πολιτισμό, εύχομαι την επόμενη χρονιά να πραγματοποιηθεί το αδιαχώρητο στη Νέα Παραλία. Είναι πολύ σημαντικό για τη σωματική αλλά και την πνευματική μας υγεία να αθλούμαστε με οποιοδήποτε τρόπο πόσο μάλλον όταν αυτή μας η άσκηση μετατρέπεται και σε φιλανθρωπία» τόνισε ο Γιαννάκης σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των διοργανωτών και στο επόμενο, το 5ο «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό».

Ο εμπνευστής του αγώνα Γιάννης Νικολάου αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική στήριξη που είχε το εγχείρημα από το Δήμο Θεσσαλονίκης με τους δύο αντιδημάρχους Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη και Γιώργο Δημαρέλο να έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα προκειμένου ο αγώνας να μεγαλώσει, βγαίνοντας από τη ΔΕΘ, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, αλλά και την Περιφέρεια Μακεδονίας με τον Γιάννη Χαραλαμπίδη. Επίσης, τόνισε και την παρουσία των χορηγών που εκτός από την οικονομική συνεισφορά, συμμετείχαν στον αγώνα και με πολυπληθείς ομάδες. «Το ποσό της επιταγής των 15.360 ευρώ, επιτεύχθηκε με πολύ κόπο και προσπάθεια από διοργάνωση και χορηγούς. Το καλό της υπόθεσης είναι πως κάναμε πολλά χιλιόμετρα. Πλέον ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά για το 2018 και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε κινητοποιήσει τόσο μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας να έρθει στον αγώνα, να συμμετάσχει για να προσφέρει σε αυτά τα ιδρύματα που έχουν πραγματική ανάγκη».

«Στόχος μας να το στηρίξουμε και στο μέλλον», δήλωσε Γιώργος Δημαρέλος, αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, ενώ τόνισε ότι «και στο μέλλον θα το στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε».

Συνοδοιπόρος του ΑΣ Ερμή 1877 στο φιλανθρωπικό δρομικό κίνημα, από την πρώτη στιγμή, είναι η εταιρεία Βίκος. Ο εκπρόσωπος της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων ΑΕ, Αντώνης Χατζηγεωργίου εξέφρασε την ικανοποίηση του χορηγού. «Για την εταιρεία μας είναι πολύ σημαντικό που συμμετέχουμε τόσο ενεργά σε ένα αθλητικό γεγονός κοινωνικού χαρακτήρα που βγαίνει από τα όρια του αγωνιστικού. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά συγκινητικό».

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη διοργάνωση η οποία ορίστηκε να διεξαχθεί στη Νέα Παραλία στις 28-30 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο αγώνας διεξήχθη χάρη στη μεγάλη υποστήριξη και δραστηριοποίηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του ίδιου του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα αλλά και του Δήμου Θεσσαλονίκης μέσω του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του Γιώργου Δημαρέλου, Αντιδημάρχου Εκπαίδευσης και Αθλητισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: trexe.gr και nofinishrun.org καθώς και στο facebook: www.facebook.com/NoFinishRun

Keywords
Τυχαία Θέματα