Συνάντηση με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης

Η Άννα Ευθυμίου, υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Θεσσαλονίκης, είχε συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης - ΕΣΠΕΕΘ.

Η κα Ευθυμίου, ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, όπως η ύπαρξη μίας ομοσπονδίας, προκειμένου να αποφευχθεί ο κομματισμός και ο διχασμός του προσωπικού.

Μεταξύ

των προβλημάτων που τέθηκαν ήταν όσα αφορούν το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των στρατιωτικών και συγκεκριμένα, η εναρμόνιση των νόμων περί καταστάσεως του προσωπικού που θέτει ηλικιακά όρια με το νόμο Κατρούγκαλου, η άμεση εφαρμογή του νόμου για το 40ωρο, την υπερωριακή και τη νυχτερινή απασχόληση και η πλήρης εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα Αυγούστου 2012 και την καταβολή των αναδρομικών για τα έτη 2017 – 2018.

Η κα Ευθυμίου άκουσε με ενδιαφέρον τα ζητήματα που της παρουσίασαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών και τόνισε ότι «το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων επιτελεί με αυταπάρνηση το λειτούργημά του, το οποίο είναι νευραλγικό για την πατρίδα μας. Για αυτό η πολιτεία και η εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει να στέκεται δίπλα στα προβλήματα των στρατιωτικών και να προσπαθεί να βρίσκει λύσεις. Σε ό,τι με αφορά, και με την ιδιότητά μου ως δικηγόρου ειδικευμένη σε θέματα εργατικού δικαίου, αντιλαμβάνομαι και αναγνωρίζω τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και στόχος κάθε ευνομούμενης πολιτείας είναι η επίλυσή τους. Θα σταθώ αρωγός σας για την επίλυσή τους και τώρα και μετά τις εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα