Συμβολική δενδροφύτευση στο πρ. Στρατόπεδο Ζιάκα - Την απόδοσή του στην τοπική κοινωνία ζητούν κάτοικοι και δήμος (ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση στο πρώην στρατόπεδο Ζιάκα πραγματοποίησαν κάτοικοι του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου, διαμαρτυρόμενοι όπως τονίζουν για την απόφαση της κυβέρνησης να μισθώσει το στρατόπεδο, στην Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε., για την εγκατάσταση κέντρου εφοδιασμού και αποθήκευσης (logistics).

Αυτή είναι δεύτερη συγκέντρωση που πραγματοποιούν στο σημείο για τον ίδιο λόγο. Όπως αναφέρουν δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση από κάποιο φορέα. Αυτό που ζητούν είναι να αποδοθεί το πρώην στρατόπεδο στους

πολίτες, όπως έγινε και με τα πρώην στρατόπεδα Παύλου Μελά και Κόδρα.

"Αυτός ο τόπος έχει φιλοξενήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια διυλιστήρια και χημικές βιομηχανίες. Είναι πια καιρός να φιλοξενήσει το πράσινο που του ανήκει και δεν έχει καθώς και μια ανάπτυξη που επιλέγουμε εμείς. Είμαστε η Δραπετσώνα της Θεσσαλονίκης. Εργατόκοσμος, κόσμος που θέλει τουλάχιστον να αναπνεύσει καθαρό αέρα. Στέλνουμε μήνυμα ότι αυτή η επιλογή είναι εγκληματική για τη ζωή μας. Δεν πρέπει να περάσει και δεν θα περάσει θα επιμείνουμε μέχρι να κατορθώσουμε αυτό που κατόρθωσε η Καλαμαριά και η Σταυρούπολη", δήλωσε ο Δημήτρης Αποστόλου ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας οι κάτοικοι πραγματοποίησαν και συμβολική δενδροφύτευση στο χώρο.

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν πολίτες όλων των ηλικιών καθώς και παιδιά μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Οδυσσέα Κορδελιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα