Σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού με δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Σιγκαπούρης

Δέκα ναυτικοί αγνοούνται και πέντε τραυματίστηκαν μετά από τη σύγκρουση αντιτορπιλικού του αμερικανικού ναυτικού συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο ανατολικά της Σιγκαπούρης. Πρόκειται για το δεύτερο ατύχημα αμερικανικού αντιτορπιλικού στην Ασία σε λιγότερο από δύο μήνες.
Όπως ανακοίνωσε το ναυτικό των ΗΠΑ, το αντιτορπιλικό Τζον Μακέιν συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC ενώ το πρώτο «πραγματοποιούσε επίσκεψη ρουτίνας στη Σιγκαπούρη». «Αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι το αντιτορπιλικό USS

John S. McCain υπέστη ζημιά στην πίσω αριστερή πλευρά» ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι διεξάγεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε το πρακτορείο Reuters, το δεξαμενόπλοιο Alnic, σημαίας Λιβερίας και μήκους 183 μέτρων, δεν περιείχε πετρέλαιο για παράδοση.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό ονομάστηκε προς τιμήν του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν, πιλότο του Ναυτικού στη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου του, ο Μακέιν παρέμεινε όμηρος στο Βιετνάμ για πεντέμισι χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα