Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Εθνική πόλο Νέων Γυναικών!

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι οι «οράνιε» ήταν το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, αφού διαθέτουν ένα αξιοζήλευτο ρόστερ. Ωστόσο, στον αθλητισμό δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αλλά εκείνος που το πιστεύει περισσότερο.

Έτσι έγινε και με την εθνική ομάδα νέων γυναικών, η οποία, με προεξάρχουσα την Ελένη Ξενάκη, η οποία πέτυχε τρία γκολ, συνεχίζει το ταξίδι στο όνειρο!

Η εθνική μας ομάδα ξεκίνησε μουδιασμένα στο πρώτο οκτάλεπτο, γεγονός που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο

οι Ολλανδέζες, εξασφαλίζοντας προβάδισμα 2-0, με τις Κένινγκ και Κούμπαν.

Η υπεροχή των δύο τερμάτων των Οράνιε, είχε ευτυχώς ως αποτέλεσμα την αφύπνηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το οποίο κατέφερε να μειώσει με την Ελένη Ξενάκη σε 2-1 και να ισοφαρίσει λίγο αργότερα. Άμεση ήταν όμως η απάντηση της Ρότζε, η οποία έβαλε ξανά μπροστά την Ολλανδία με 3-2.

Η Ελισάβετ Πρωτόπαπα έφερε ξανά το ματς στο ίσα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με τις Ολλανδέζες μπροστά στο σκορ με 4-3, χάρη στο γκολ της Σλίκινγκ.

Τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου πάτησαν τέρμα το γκάζι στην τρίτη περίοδο, καταφέροντας για πρώτη φορά να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Η Ελένη Ξενάκη πέτυχε το τρίτο προσωπικό της τέρμα, για το 4-4, με την Ρότζε να δίνει ξανά προβάδισμα στην Ολλανδία.

Η Σταματοπούλου έκανε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις, με την Ελευθερία Πλευρίτου με φοβερό σουτ από την περιφέρεια να ισοφαρίζει σε 5-5 και την Ελισάβετ Πρωτόπαπα να διαμορφώνει το 5-6 λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο η Μπριγκίτε Σλίκινγκ ισοφάρισε ξανά με την Νικόλ Ελευθεριάδου να πετυχαίνει το νικηφόρο 6-7 3:44 πριν τη λήξη της αναμέτρησης, το οποίο στέλνει την εθνική μας ομάδα στον τελικό της διοργάνωσης.

Oλλανδία-Ελλάδα 6-7

Οκτάλεπτα: 2-0, 2-3, 1- 3, 1-1.

Ολλανδία: Κένινγκ 1, Koύμπαν 1, Ρόχε 2, Σλίκινγκ 2

Ελλάδα: Ξενάκη 3, Πρωτόπαπα 2, Πλευρίτου Ελ. 1, Ελευθεριάδου 1.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα