Στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί... (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Η γνωστή και χιλιοειπωμένη θεωρία του Γκάρι Λίνεκερ ότι "το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό παιχνίδι όπου 22 παίκτες κλωτσάνε μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί", επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά...

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία έκανε ανατροπή... "ζωής" και με γκολάρα του Τόνι Κρόος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90΄+5΄) νίκησε με 2-1 την Σουηδία και πλέον κρατάει την τύχη της στα χέρια της, αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

Μεξικό 6 (3-1)
Γερμανία 3 (2-2)
Σουηδία 3 (2-2)
Νότια Κορέα

0 (1-3)

Η 3η αγωνιστική (27/6, 17:00):

Μεξικό - Σουηδία

Νότια Κορέα - Γερμανία

Σε περίπτωση που νικήσουν τη Νότια Κορέα στην τελευταία αγωνιστική, οι Γερμανοί θα προκριθούν στους "16" του Μουντιάλ, ακόμη και σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας (εάν κερδίσουν με δύο γκολ διαφορά). Εάν δεν κέρδιζαν απόψε την Σουηδία, θα ήταν με το ένα πόδι εκτός συνέχειας...

Το παιχνίδι που έγινε στο Fisht Olympic Stadium του Σότσι ήταν ένα από τα καλύτερα της διοργάνωσης μέχρι στιγμής. Η Γερμανία ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δίκαια πήρε το τρίποντο μένοντας "ζωντανή" στην υπόθεση πρόκριση. Από την άλλη όμως με γκολ να σημειώνεται στο 95' οι Σουηδοί σίγουρα μπορούν να αισθάνονται στεναχωρημένοι με τον τρόπο που έχασαν το ματς, έχοντας προηγηθεί με υπέροχο γκολ του Τοϊβόνεν και παίζοντας με παίκτη παραπάνω στα τελευταία λεπτά.

Γερμανική κυριαρχία, αλλά μεγάλη ευκαιρία για Σουηδία

Η Γερμανία μπήκε πολύ επιθετικά στο παιχνίδι και πολιόρκησε την σουηδική άμυνα στα πρώτα λεπτά, δημιουργώντας φάσεις μπροστά στην εστία του Όλσεν. Οι Σουηδοί είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 13΄, με τον Μπερκ να βγαίνει σε τετ α τετ με τον Νόιερ που απέκρουσε το πλασέ του. Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, καθώς ο Μπόατενγκ τον είχε βρει στο αριστερό πόδι ενώ τον έσπρωξε και με το χέρι, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ, έδωσε συνέχεια στο ματς και παρά τις διαμαρτυρίες των Σουηδών δεν είδε το VAR.

Άνοιξε το σκορ η Σουηδία

Οι Γερμανοί εξακολουθούσαν να έχουν την υπεροχή και να ψάχνουν το γκολ, όμως οι Σουηδοί, παρότι ήταν κυρίως κλεισμένοι στα καρέ τους, ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με ένα καταπληκτικό γκολ του Τοϊβόνεν. Ο Κροος έκανε το λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Μπεργκ έκλεψε, έδωσε στα δεξιά και στη σέντρα που έγινε ο Τόιβονεν κατέβασε όμορφα την μπάλα και την τσίμπισε πάνω από τον Νόιερ για να ανοίξει το σκορ.

Από μία μεγάλη ευκαιρία πριν το ημίχρονο

Στο 39΄ ο Όλσεν απέκρουσε δύσκολα με εντυπωσιακή επέμβαση ένα σουτ του Γκουντογάν και στη συνέχεια ο Μίλερ δεν μπόρεσε από κοντά να κερδίσει τον γκολκίπερ των Σουηδών που έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ. Η Σουηδία απάντησε με καλή στιγμή πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον Νόιερ να αποκρούει κεφαλιά του Μπεργκ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (45΄+2΄).

Ισοφάριση στο ξεκίνημα του β΄ μέρους

Η Γερμανία μπήκε πολύ δυνατά και αποφασιστικά στο δεύτερο 45λεπτο και κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ του Ρόις στο 47ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές συνέχισαν να πιέζουν αναζητώντας το γκολ της ανατροπής και είχαν κάποιες πολύ καλές στιγμές, όμως αστοχία και Όλσεν τους στερούσαν το προβάδισμα. Η Σουηδία έβγαζε επικίνδυνες αντεπιθέσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ.

Με δέκα η Γερμανία, Όλσεν και δοκάρι κράτησαν την Σουηδία

Στο 82ο λεπτό η Γερμανία έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Μπόατενγκ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπεργκ. Ωστόσο, τα "πάντσερ" συνέχισαν να παίζουν μονότερμα τους Σουηδούς ψάχνοντας το νικητήριο γκολ. Στο 88΄ ο Όλσεν έκανε την επέμβαση του ματς, αποκρούοντας με το ένα χέρι την κεφαλιά του Γκόμεζ. Η σπουδαιότερη ευκαιρία της Γερμανίας σημειώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (90΄+2΄) με σουτ του Μπραντ που σταμάτησε στο δοκάρι!

Το "μαγικό" πόδι του Κρόος λύτρωσε τους Γερμανούς!

Στην τελευταία φάση του αγώνα, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων (95΄), η Γερμανία κέρδισε φάουλ σε καλή θέση λίγο έξω από την περιοχή. Ο Κροος έπαιξε με πάσα προς τον Ρόις το φάουλ και σούταρε απευθείας μετά με το δεξί αν και από πλάγια θέση και έστειλε την μπάλα στο αριστερό γάμα του Όλσεν με ένα πανέμορφο γκολ, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με 2-1 με ανατροπή στην εκπνοή!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Ρούντιγκερ, Χέκτορ (87' Μπραντ), Κρόος, Ρούντι (31' Γκουντογκάν), Ντράξλερ (46' Γκόμες), Μίλερ, Ρόις, Βέρνερ

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον (74' Ντουρμάζ), Τοϊβόνεν (78' Γκουιντέτι), Μπεργκ (90' Κιέσε Τέλιν)

Keywords
Τυχαία Θέματα