Στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης το θέμα της συμφωνίας Ελλάδας - Σκοπίων

Για τη χθεσινή συμφωνία που υπεγράφη χθες στους Ψαράδες Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, συζήτησαν σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήρισε θετικό βήμα τη συμφωνία σημειώνοντας πως πρέπει να αφήσουμε τους λαϊκισμούς, να το δούμε όσο πιο ψύχραιμα γίνεται

και να κάνουμε ένα χάιδεμα της συμφωνίας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης είπε ότι η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της.

“Αυτός είναι ο ρόλος της. Η διπλωματία είναι μυστική δεν κουβεντιάζεται στα καφενεία. Είναι ένα θετικό βήμα η συμφωνία. Κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο. Με αυτή τη συμφωνία φαίνεται ότι η Ελλάδα απέκτησε άλλη αξιοπιστία σαν χώρα αν διαβάσει κανείς τα πρωτοσέλιδα των ξένων εφημερίδων θα καταλάβει”, τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Σταύρος Καλαφάτης: Είναι λάθος η συμφωνία των Πρεσπών – Θα την πληρώσουν τα εγγόνια μας

«Εκφράζω την πραγματική μου θλίψη και αγωνία, γιατί η συμφωνία των Πρεσπών δεν περιορίζει τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας. Τον απελευθερώνει περισσότερο. Είναι λάθος αυτή η συμφωνία. Θα την πληρώσουν τα εγγόνια μας»!

Αυτό υπογράμμισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σήμερα (Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018) στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος προς έγκριση, για το θέμα της συμφωνίας, τονίζοντας: «Μακριά από άλλες κομματικές επιδιώξεις, πρέπει να μιλήσουμε ελληνικά, γνήσια, ως εκπρόσωποι της Θεσσαλονίκης. Να βγάλουμε ένα ψήφισμα που να ανταποκρίνεται στο αίσθημα των Ελλήνων, των Θεσσαλονικέων, των Μακεδόνων».

Αναφερόμενος στη στάση της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, τόνισε:

«Νοιώθω ως πολιτικό πρόσωπο ότι η συγκεκριμένη Διοίκηση έχει δυσανεξία σχετικά με το Σκοπιανό. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει συστηματική προσπάθεια να αποφευχθεί η συζήτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πρωτεύουσας της Μακεδονίας για την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τη συμφωνία».

Ρία Καλφακάκου: Αναβιώνουν έναν ακραίο, ανιστόρητο και επικίνδυνο για τα εθνική συμφέροντα εθνικισμό

Ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία επέρριψε για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, η επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, Ρία Καλφακάκου.

Η κ. Καλφακάκου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση τόσο στην Ντόρα Μπακογιάννη όσο και στον Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο είπε πως σέρνει τώρα από το μανίκι τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Αναβιώνουν έναν ακραίο, ανιστόρητο και επικίνδυνο για τα εθνική συμφέροντα εθνικισμό και πατριδοκαπηλία”, σημείωσε.

Γιάννης Δελής: Το να καλείς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να διαφυλάξουν τη σταθερότητα είναι σα να καλείς το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα

Την πεποίθηση ότι η συμφωνία που υπογράφηκε για το ονοματολογικό της πΓΔΜ έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, Γιάννης Δελής.

“Το να καλείς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να διαφυλάξουν τη σταθερότητα είναι σα να καλείς το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα”, τόνισε.

Μόνικα Αϊβάζογλου: Δεν είναι θρίαμβος, είναι μια αρχή μια άλλη σελίδα.

Την άποψη ότι η συμφωνία δεν είναι θρίαμβος αλλά μια αλλαγή σελίδας που έπρεπε να γίνει, εξέφρασε η επικεφαλής της παράταξης, “Γειτονιές σε Δράση”, Μόνικα Αϊβάζογλου.

“Θεωρούμε και παραμένουμε στις απόψεις μας ότι πρέπει να αλλάξουμε σελίδα. Δεν είναι θρίαμβος, είναι μια αρχή μια άλλη σελίδα. Πρέπει να αλλάξει”, δήλωσε η κ. Αϊβάζογλου.

Κωνσταντής Σεβρής: O ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πολλαπλασιάσει τις εθνικές περιπέτειες με αυτό το ηλίθιο χαμόγελο στο στόμα

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, εξαπέλυσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της παράταξης “Μένουμε Θεσσαλονίκη”, Κωνσταντής Σεβρής.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πολλαπλασιάσει τις εθνικές περιπέτειες με το ηλίθιο χαμόγελο στο στόμα. Ο μαέστρος πρωθυπουργός φέρνει μια συμφωνία που διαμόρφωσε εν κρυπτώ. Από το “όχι” σε όλα στο “ναι” σε όλα μια καρέκλα δρόμος”, τόνισε ο κ. Σεβρής.

Keywords
Τυχαία Θέματα