Στήριξη State Department στην Ελλάδα για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών

Μήνυμα στήριξης της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter η εκπρόσωπος του State Department, Heather Nauert.

Συγκεκριμένα, η κα Nauert υπογραμμίζει το εξής: "Ελλάδα απέλασε δυο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε ακόμη δύο, οι οποίοι προσπάθησαν να παρέμβουν στην πολιτική ζωή της χώρας. Στηρίζουμε την Ελλάδα που υπερασπίζεται την

κυριαρχία της".

Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά σε πιο υψηλούς τόνους, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ιστότοπου Hellas Journal, τόνισε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως την Ελλάδα στο δικαίωμά της να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, κάνοντας παράλληλα λόγο για αποσταθεροποιητικό ρόλο της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους στο παρελθόν για τη ρωσική κακοήθη επιρροή σε αυτή τη περιοχή. Η παρέμβαση στις δημοκρατικές διαδικασίες των άλλων χωρών είναι απαράδεκτη και στηρίζουμε την Ελλάδα στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της", ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις πιθανές προσπάθειες που καταβάλλει η Ρωσία με σκοπό την υπονόμευση της συμφωνίας που επετεύχθη για την επίλυση του θέματος του ονοματολογικού με την πΓΔΜ.

"Οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες στο παρελθόν, όπως και άλλες χώρες, για να στείλουν ένα μήνυμα σχετικά με την αποσταθεροποιητική, απαράδεκτη ρωσική συμπεριφορά, και σημειώνουμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις πιθανές ρωσικές προσπάθειες για την υπονόμευση της σημαντικής συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το θέμα του ονοματολογικού" πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα