Στ. Θεοδωράκης: Μολότοφ και εκρηκτικά συμπτώματα της βαρβαρολαγνείας (VIDEO)

"Τι συνδέει τις βαριοπούλες, τις μολότοφ, τα σφυριά – εφεύρεση του 2008 για να σπας τα μάρμαρα,τους βανδαλισμούς, τα καμένα περίπτερα με τη βόμβα στον ΣΚΑΙ και στην Καθημερινή. Είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Της αλυσίδας της βίας", είπε στην έναρξη της ομιλίας του στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

"Προφανώς δεν είναι ίδιος ο πιτσιρικάς που πετάει μολότoφ μ' αυτόν που τοποθετεί

εκρηκτικά σ' ένα κτίριο. Είναι όμως συμπτώματα της ίδιας θρησκείας, που θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε βαρβαρολαγνεία. Η Θεά είναι η βαρβαρότητα! Και όλα θυσιάζονται στους βωμούς της".

Στη συνέχεια μίλησε για τις ευθύνες των πολιτικών επισημαίνοντας: "Θα μιλήσω όμως για τις ευθύνες των ανθρώπων που είναι μέσα σε αυτή την αίθουσα. Πρώτη, η ευθύνη των κυβερνητικών: Η ασυλία πάντα και παντού, των συμμοριών που καταστρέφουν, απειλούν και καίνε. Δεν είναι κοινωνική πολιτική. Είναι εγκληματική πολιτική. Ρώτησα τον κ. Τσίπρα, τον προκαλώ και τώρα να μας πει έστω και μια πολύμορφη συμμετοχική δράση που συνέβη τον Δεκέμβρη του '08 όταν καιγόταν και λεηλατήθηκε η Αθήνα.

Εντάξει να πάσχουν από βαρβαρολαγνεία κάποιοι περιθωριακοί εξωκοινοβουλευτικοί. Αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας; Εκτός αν είναι συνθηματικό: Γιατί βρίσκονται οι διμοιρίες στην Ηρώδου Αττικού; -Είναι εκεί για να παρακολουθήσουν «πολύμορφες συμμετοχικές δράσεις». Η ρητορική της μισαλλοδοξίας, του διχασμού και τελικά η ρητορική της βίας. Δεν μπορεί να είναι η γλώσσα της σύγχρονης πολιτικής. Αν ένας πολιτικός παρουσιάζει τον αντίπαλο του ως το απόλυτο κακό τότε γιατί να μην πεταχτεί και μια μολότοφ και μια βόμβα; Τον εχθρό στοχεύει!".

Πρότεινε "όλοι μας, λοιπόν, να μετράμε τα λόγια μας. Να μην στοχοποιούμε πολίτες, δημοσιογράφους, πολιτικούς αντιπάλους. Και σταματήστε και αυτή την κωμωδία με τα εμπάργκo. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ΣΚΑΪ. Η ΝΔ με την ΕΡΤ".

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας: "Υπερηφανεύεστε ότι είστε η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση. Σας ρωτώ τόσα χρόνια δεν βρήκατε ούτε μια άχρηστη υπηρεσία, έναν άχρηστο οργανισμό, ένα άχρηστο Νομικό πρόσωπο να συγχωνεύσετε ή να καταργήσετε; Τόσο ταχτοποιημένα και νοικοκυρεμένα τα είχαν όλα οι προηγούμενοι;"

Επίσης, αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης υπογράμμισε: "Το 1/3 των φορολογητέων εισοδημάτων εξαφανίστηκε. Τι άλλο να φορολογήσετε λοιπόν; Από τη μεσαία τάξη τι άλλο να πάρετε; Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ δίνουν στο κράτος έως και το 60% του εισοδήματός τους. Είμαστε η χώρα με τους υψηλότερους έμμεσους φόρους στην Ευρωζώνη. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι τσακίζετε τα αδύναμα νοικοκυριά, τους μη προνομιούχους Έλληνες με τους πιο άδικους κοινωνικά φόρους, τους έμμεσους φόρους! Τα «δωράκια» που επιστρέφετε σε κάποιους με το κοινωνικό μέρισμα, τα έχετε εισπράξει πολλαπλά με τους έμμεσους φόρους" και συμπλήρωσε:

"Αυτή είναι η πορεία των αποκρατικοποιήσεων, η ιστορία των επενδύσεων στα χρόνια σας. Σύγκρουση, σαμποτάζ, καθυστερήσεις και τελικά συμβιβασμός, με ανυπολόγιστο κόστος για την οικονομία. Τεράστιες συντάξεις και προνόμια στους «πελάτες-ψηφοφόρους» της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Αριστεράς. Γιατί μπορεί να μην κυβερνούσατε αλλά & εσείς πιέζατε, απειλούσατε, κάνατε καταλήψεις, ενισχύατε κάθε παράλογη διεκδίκηση.Χέρι-χέρι μαζί χτίσατε το πελατειακό κομματικό κράτος. Πείτε μου πότε αντισταθήκατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ήσασταν συνεργοί και εδώ λοιπόν. OΛΟΙ υπερασπιστές και στυλοβάτες του κομματικού κράτους! Των χαριστικών πράξεων και των ελλειμμάτων! Το να λέει ο πρωθυπουργός ότι η χρεοκοπία της χώρας οφείλεται μόνο στη διαφθορά των ελίτ είναι ένα βολικό ψέμα, ένας λαϊκισμός. H υπερφορολόγηση, ο πελατειασμός και η αναδιανομή της μιζέριας έχουν ρίζες στις ιδεοληψίες σας & στη διαχρονικά λαϊκίστικη κυβερνητική πολιτική" επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης.

"Είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι πολίτες να σκεφτούν τα λάθη σας, αυτά που δεν παραδέχεστε, αυτά που αρνείστε, αυτά που δεν κάνατε είτε γιατί σας εμπόδισαν οι ιδεοληψίες σας, είτε γιατί δεν είσαστε ικανοί να τα κάνετε. Με αποτέλεσμα η χώρα να μένει πίσω" είπε ακόμη ο επικεφαλής του Ποταμιού και σημείωσε: "Το 2019 η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει σελίδα. Πρέπει να δούμε την Ελλάδα αλλιώς και για να γίνει αυτό δεν αρκεί να χάσετε τις εκλογές. Πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις που ποτέ δεν λαΐκισαν, οι δυνάμεις που ποτέ δεν κορόιδεψαν".

Keywords
Τυχαία Θέματα