Στ. Θεοδωράκης: Αυτόνομη κάθοδος για το Ποτάμι στις επόμενες εκλογές

Την αυτόνομη κάθοδο του Ποταμιού στις επόμενες βουλευτικές εκλογές υποστήριξε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

"Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις επόμενες εκλογές. Στον νικητή των εκλογών θα παρουσιαστούμε

με συγκεκριμένες πατριωτικές (και όχι κομματικές) θέσεις. Αν ο νικητής στηρίξει τις θέσεις αυτές εμείς θα είμαστε εκεί είτε για ψήφο εμπιστοσύνης είτε για ανοχή είτε για συμμετοχή" σημείωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε:

"Όποιο στέλεχος διαφωνεί με την αυτόνομη πορεία μας μπορεί να το θέσει στο επικείμενο συνέδριό μας και να πάρει την απάντηση του συνόλου των μελών".

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του στο Κίνημα Αλλαγής και αν τελικά ήταν λάθος η κίνηση αυτή , ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε: "Δεν ήταν λάθος η ιδέα που οδήγησε στο ΚΙΝΑΛ. Ήταν λάθος η εκτίμησή μου ότι μπορούσαμε να συνυπάρξουμε όσοι δηλώνουμε εχθροί του λαϊκισμού & του συντηρητισμού. Τα σχέδια κάποιων ήταν άλλα: ήθελαν να στήσουν παλιά εικονίσματα και να επιστρέψουν σε λύσεις του παρελθόντος".

Κατά τη συνέντευξή του, ο επικεφαλής του Ποταμιού ρωτήθηκε και για την υπουργοποίηση της Κατερίνας Νοτοπούλου, με τον ίδιο να σημειώνει πως το Ποτάμι δεν βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα και πως η κα Νοτοπούλου, όπως και κάθε υπουργός, θα κριθεί από τα αποτελέσματα του έργου του.

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως σε περίπτωση που έρθει στη Βουλή και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν τη στηρίξει, τότε η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την παρουσία πολιτικών στο πλαίσιο αυτής, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: "Θέλουμε μια άλλη ΔΕΘ, χωρίς μονολόγους,έωλες υποσχέσεις & συγκρούσεις στους δρόμους. Έχουμε προτείνει: Να έρχονται την ίδια μέρα οι αρχηγοί στην πόλη,να αντιπαρατίθενται για την ανάπτυξη,την παραγωγή νέου πλούτου,την οικονομία. Όπως γίνεται και στα μεγάλα φόρουμ του εξωτερικού".

Keywords
Τυχαία Θέματα