Στ. Πιτσιόρλας για ΟΛΘ: Δεν χρειάζεται να είμαστε ούτε φιλορώσοι, ούτε φιλοαμερικανοί, Έλληνες να είμαστε (VIDEO)

Απάντηση στις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρεϊ Πάιατ για την επένδυση στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης έδωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της εκδήλωσης θέμα «Η κοινή ασφάλεια, η συνανάπτυξη των Βαλκανίων και η σχέση με την FYROM», που διοργάνωσε το Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών, στη Θεσσαλονίκη.

«Εμείς καθορίζουμε την πολιτική

μας με βάση το πώς εκτιμούμε εμείς τα δικά μας συμφέροντα. Για το λιμάνι υπήρξαν διάφορες δηλώσεις. Εμείς κάνουμε τη δουλειά με το καλύτερο τρόπο, με πλήρη διαφάνεια και πιστεύουμε ότι αυτό εξυπηρετεί τη χώρα μας», τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη.

«Στα Βαλκάνια συγκρούονται πάντα μεγάλα συμφέροντα, μεγάλες δυνάμεις. Το δικό μας χρέος είναι να υπολογίζουμε σωστά αυτές τις συγκρούσεις και να προστατεύουμε τα δικά μας συμφέροντα, να μην πέφτουμε θύμα το συγκρούσεων αυτών. Δεν χρειάζεται να είμαστε ούτε φιλορώσοι, ουτε φιλοαμερικανοί, Έλληνες να είμαστε και να προωθούμε τα δικά μας συμφέροντα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης η διαδικασία για το λιμάνι θα ολοκληρωθεί σύντομα και μέχρι τον Φεβρουάριο θα επικυρωθεί από τη Βουλή η σύμβαση για την παραχώρηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στην κοινοπραξία DIEP GmbH-Τerminal Link SAS-Βelterra Investments Ltd.

Δείτε το βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα