Σπυράκη: Ο Κ. Μητσοτάκης θέτει μετ’ επιτάσεως το θέμα της επιστροφής των δύο στρατιωτικών

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, κατά τη διάρκεια Briefing αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών: «Δεκαπέντε μέρες μετά το "σύνηθες" κατά τον Πρωθυπουργό μεθοριακό επεισόδιο, θέλω να ρωτήσω ποιος εκφράζει το ΥΠΕΘΑ, ο. κ. Καμμενος συνώνυμος του "εξαφανισμένος" που αποκαλεί ομήρους τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς; Ή ο κ. Κουβέλης που αποκαλεί υπερτροφικό το λόγο του προϊσταμένου του;» και

συνέχισε: «Ποιες πρωτοβουλίες έλαβε η κυβέρνηση για να επιστρέψουν οι δυο Έλληνες;».

Σε ερώτηση για τουρκικό βίντεο για «8» Τούρκους που προετοιμάζονται για πραξικόπημα σε στρατόπεδο η κ. Σπυράκη σχολίασε: «Η Ελλάδα ειναι μέλος της Ε.Ε. Και η διάκριση των εξουσιών ειναι βασικό συστατικό του πολιτεύματος, η αρμοδιότητα βρίσκεται στα χέρια δικαιοσύνης».

Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «ο πρόεδρος ΝΔ βρίσκεται σε ΗΠΑ και θέτει μετ' επιτάσεως το θέμα της επιστροφής , εμείς ρωτάμε την κυβέρνηση ποιος την εκφράζει ο υπουργός ή ο αναπληρωτής του και ποιες ενέργειες εχει κανει να επιστρέψουν;».

Αναφερόμενη στην αποχώρηση της ΝΔ από την επιτροπή για τη Novartis υπογράμμισε πως «οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κάλυψαν με ευκολία την απόσταση απο τη συκοφαντία στην γελοιότητα. Οι ίδιοι μάρτυρες ειναι οι ίδιοι που κατέθεσαν οτι πήγαιναν βαλίτσες στο Μαξίμου και οι ίδιοι που κατέθεταν οτι η Novartis ζητούσε συνάντηση με πρωθυπουργό το 2014. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει».

Σε σχέση με τον κ. Στουρνάρα σημείωσε πως «εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα πριν αναλάβει δημόσια θέση, μπορεί να φαντάζει περίεργο για στελέχη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αλλά υπάρχει αυτό, συμβαίνει. Να δουλεύει κάποιος στον ιδιωτικό τομέα, πριν μπει στην πολιτική».

Η κ. Σπυράκη υποστήριξε πως «η ΝΔ εργάζεται για να επανέλθει η νομιμότητα σε όλα τα σημεία του δημοσίου βίου, εναγκαλισμός με νέα γενιά ολιγαρχών τους χρησιμοποίησε για να ελέγξει ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ομάδες και αυτό που κατόρθωσαν είναι να υπάρξουν ενέργειες που δυσφημίσουν τη χώρα στο εξωτερικό. Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για οσα λέει ο νεαρός Σαββιδης εναντίον του κ. Μητσοτάκη, αλλά προκαλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει υπάρχοντα νομο και να απαντησει ποιος της κράτησε το χέρι να μην εφαρμόσει το νομο».

Keywords
Τυχαία Θέματα