Σκιάθος: Σταδιακή επανηλεκτροδότηση στο νησί

Επαναηλεκτροδοτείται σταδιακά η Σκιάθος, μετά τη διακοπή που σημειώθηκε χθες το βράδυ στις 21:40'.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η βλάβη καταγράφηκε σπό την πλευρά του Πηλίου και αμέσως συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ανέλαβαν την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του νησιού, η οποία άρχισε σταδιακά, με πρώτη να επαναηλεκτροδοτείται η Χώρα της Σκιάθου.

Περιοχές όπως ο Ασέληνος, ο Τρούλος, Η Αγία Παρασκευή, το Μανδράκι αναμένεται να

ηλεκτροδοτηθούν σύντομα, ενώ με ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι «Ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε κάποιες περιοχές της Σκιάθου, οι οποίες σημειώθηκαν [σ.σ. χθες] Παρασκευή 16η Αυγούστου 2019 και περίπου στις 21:40, λόγω βλάβης που προέκυψε σε γραμμή Μέσης Τάσης, διευκρινίζει ότι μετά την άμεση κινητοποίηση των συνεργείων του, περίπου στις 12:00, επανηλεκτροδοτήθηκε η χώρα του νησιού, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλες τις περιοχές που επηρεάστηκαν από τη βλάβη και ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχληση τους».

Ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι «είναι ανεπίτρεπτα να συμβαίνουν τέτοια προβλήματα στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου και αναρωτήθηκε ποιος θα αποζημιώσει τους επαγγελματίες μετά την ζημιά που υπέστησαν. Το μόνο παρήγορο ήταν ότι η ζημιά σημειώθηκε στην πλευρά του Πηλίου και όχι προς τις Κουκουναριές, οπότε και το πρόβλημα θα ήταν μεγαλύτερο, αλλά και το ζητούμενο είναι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί».

Την ίδια ώρα, την αγανάκτησή τους εκφράζουν κάτοικοι και επισκέπτες στο νησί της Σκοπέλου, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει επίσης με την ηλεκτροδότηση, από το βράδυ της Παρασκευής.

Στις αναχωρήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα προστέθηκαν και ταξιδιώτες οι οποίοι εξέφρασαν δυσαρέσκεια, με την ηλεκτροδότηση να μην έχει αποκατασταθεί ακόμη πλήρως στο νησί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο skopelos-news.blogspot.com «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο».

«Δεν φτάνει που η χρονιά είναι πάρα πάρα πολύ άσχημη έχουμε και τις καιρικές συνθήκες και μέσα σε όλα αυτά είχαμε συνεχείς διακοπές ρεύματος και έτσι μετά τον δεκαπενταύγουστο συνωστισμός στο λιμάνι για επιστροφές», αναφέρεται στο blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα