Σφοδρή επίθεση Π. Πολάκη σε Άδ. Γεωργιάδη: Φαγοπότι στην Υγεία μέσω υπερτιμολογήσεων (VIDEO)

Το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης είχε συνάντηση με την διοίκηση του νοσοκομείου, το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ πραγματοποίησε ομιλία στο κεντρικό αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο σύστημα Υγείας, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «περνάμε τον έβδομο χρόνο μιας σκληρής επιτροπείας. Μετά το κλείσιμο της β' αξιολόγησης φαίνεται ορατή πια η έξοδος από αυτή την κακομοιριά του χρόνου το καλοκαίρι».

«Εδώ και δύο χρόνια έχουμε καταβάλει προσπάθεια προκειμένου ως πολιτική ηγεσία να ισορροπήσουμε ένα σύστημα, το οποίο κατέρρεε και να βάλουμε τη βάση μιας άλλης οργάνωσής του, με κυρίαρχο κριτήριο την έγκυρη, δημόσια, δωρεάν, ισότιμη και αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών υγείας και περίθαλψης του πληθυσμού της χώρας μας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο σύστημα των παλαιότερων ετών έκανε λόγο για απερίγραπτο φαγοπότι και για οριζόντια περικοπή πόρων καθώς και για διάλυση των υποδομών της Πρωτοβάθμιας «με τον εκβιασμό του Γεωργιάδη». «Παραλάβαμε ένα σύστημα το οποίο ήταν κληρονομιά δύο διαδικασιών. Μία κληρονομιά μέχρι το 2010 η οποία ήταν ένα απερίγραπτο φαγοπότι 85 δισ. δημόσιου χρήματος μέσα από υπερτιμολογήσεις υλικών, φαρμάκων, υπηρεσιών, αντιδραστηρίων. Η άλλη διαδικασία ήταν η οριζόντια περικοπή από το 2010 μέχρι το 2015 λόγω των μνημονιακών μέτρων πόρων προς το σύστημα, τεράστια αποστελέχωση του συστήματος με συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις οι οποίες δεν αποκαθίστονταν, με την διάλυση των υποδομών της Πρωτοβάθμιας Υγείας που υπήρχε στις πόλεις με τα ιατρεία του ΙΚΑ- ΕΟΠΠΥ, με τον εκβιασμό του Γεωργιάδη το 2013 και γενικά με την υποχρηματοδότηση του κύκλου εφοδιασμού των νοσοκομείων και των κέντρων Υγείας που ήρθε μέσα από τις περικοπές, χωρίς βέβαια να πειραχτεί ούτε στο ελάχιστο ο μηχανισμός ο οποίος γεννά, διαφθορά, την υπερτιμολόγηση και το μαύρο χρήμα».

Παράλληλα, ο κ. Πολάκης τόνισε ότι καλύφθηκαν 2.400 ανασφάλιστοι από πέρσι το Φλεβάρη, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν 9.300 προσλήψεις εκ των οποίων οι 5.000 θα είναι μόνιμο προσωπικό.

Ακόμη, τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα περίπου 100 εκατ. για ανανέωση εξοπλισμού από διάφορες πηγές χρηματοδότηση

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε αναφορά στην συμφωνία με το ίδρυμα "Σταύρος Νιαάρχος" αλλά και τα έργα που θα γίνουν, όπως το νοσοκομείο στη Κομοτηνή, το νοσοκομείο Παίδων στη Θεσσαλονίκη αλλά και για ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ και επισκευή του παλιού.

«Πρέπει να σπάσουμε τους δεσμούς με το παρελθόν. Να εξετάσουμε το διώξιμο των εργολάβων από τα νοσοκομεία. Δεν το κάνουμε από ιδεοληψία. Το κάνουμε γιατί θέλουμε να δουλεύουμε με ευνοϊκότερες συνθήκες και όχι με συνθήκες γαλέρας. Το δεύτερο υπάρχει μια τεράστια έκτασης υπερτιμολόγησης αυτών των υπηρεσιών», σημείωσε ο ίδιος.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν στον κ. Πολάκη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οποία είναι μεταξύ άλλων οι ελλείψεις σε προσωπικό ζητώντας να καλύπτονται οι θέσεις όσων φεύγουν, ενώ ζήτησαν παράλληλα να υπάρχει μία αναδιάταξη θέσεων των ειδικευομένων γιατρών.

Πριν αποχωρήσει, ο κ. Πολάκης περιηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στο Πανεπιστημιακό Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής, που διαθέτει το υπερσύγχρονο μηχάνημα pet- scan για την πρώιμη διάγνωση και την παρακολούθηση ογκολογικών και άλλων ασθενών. Ο κ. Πολάκης ενημερώθηκε για την ήδη υποβληθείσα πρόταση του Νοσοκομείου σχετικά με την προμήθεια εξοπλισμού για την παραγωγή του απαιτούμενου ραδιοφαρμάκου. Ο υφυπουργός Υγείας συζήτησε για τη δυνατότητα παραγωγής του ραδιοφαρμάκου, το οποίο σήμερα προσκομίζεται καθημερινά, οδικώς, από την Αθήνα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς στη Θεσσαλονίκη, τόσο στο ΓΝ Παπαγεωργίου όσο και στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο.

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα