Σε δημοπρασία τούφα από τα μαλλιά του Μπετόβεν

Μία τούφα από τα μαλλιά του Μπετόβεν βγαίνει σήμερα σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο.

Την τούφα, σύμφωνα με το ant1news.gr, είχε κόψει ο ίδιος ο Γερμανός συνθέτης, όπως είπε ο επικεφαλής του οίκου δημοπρασιών.

Ο Άντον Χαλμ, ένας Αυστριακός πιανίστας και συνεργάτης του Μπετόβεν, του είχε ζητήσει μια τούφα από τα μαλλιά του, για τη γυναίκα του. Σύμφωνα όμως με το θρύλο, οι υπηρέτες του Μπετόβεν του έδωσαν μια τούφα από τρίχωμα κατσίκας.

Μαθαίνοντάς το ο Μπετόβεν, εξοργίστηκε και έκοψε μια τούφα,

από την πίσω μεριά του κεφαλιού του και την έδωσε στον συνάδελφό του.

Την αυθεντικότητα της τούφας έχει επιβεβαιώσει και ο πρώτος βιογράφος του μεγάλου συνθέτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Χαλμ έδωσε αργότερα την τούφα στον Έπσταϊν, που ήταν καθηγητής πιάνο στο Ωδείο της Βιέννης.

Την ασυνήθιστη ιστορία της τούφας, επιπλέον, επιβεβαίωσαν και επιστήμονες που είχαν εξετάσεις τα μαλλιά πριν από δέκα περίπου χρόνια. Τα συμπεράσματα της έρευνας έδειξαν ότι η τούφα από τα μαλλιά του Μπετόβεν ήταν από την ίδια περίοδο όπως και μία δεύτερη που είχε παρθεί από το νεκροκρέβατό του και είχε πωληθεί πριν από περίπου 20 χρόνια.

Ο οίκος έχει ήδη δημοπρατήσει τούφες από τα μαλλιά του Λόρδου Νέλσον, το Σοπέν και του Μότσαρτ, αφού οι τούφες διασήμων είναι κοινή επιθυμία πολλών συλλεκτών.

Η τιμή στην οποία θα δημοπρατηθεί η τούφα υπολογίζεται στα 12.000 με 15.000 βρετανικές λίρες, όμως εκφράζεται η πεποίθηση ότι θα ανέβει πολύ η τιμή της. Άλλωστε έχει ήδη εκφραστεί μεγάλο ενδιαφέρον.

Keywords
Τυχαία Θέματα