Σαν σήμερα: Το "διπλό" του ΠΑΟΚ επί της Ντόρτμουντ και η 7άρα της Γιουβέντους στον Ολυμπιακό (VIDEO)

Σαν σήμερα πριν τρία χρόνια, στις 10 Δεκεμβρίου του 2015, ο ΠΑΟΚ πήρε μία ιστορική νίκη με 0-1 επί της Ντόρτμουντ μέσα στο «Signal Iduna Park».

Το παιχνίδι, βέβαια, δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς ο Δικέφαλος είχε αποκλειστεί ήδη από το Europa League και έπαιξε στο Βεστφάλεν για την τελευταία αγωνιστική χωρίς ελπίδες πρόκρισης.

Ωστόσο, η νίκη είχε ιστορική σημασία, αφού ήταν το πρώτο διπλό του

ΠΑΟΚ επί γερμανικού εδάφους.

Σκόρερ ήταν ο Μακ, που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 33'. Έκτοτε οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες, δίχως να καταφέρουν τελικά να πετύχουν κάποιο γκολ, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει στο τελικό σφύριγμα μαζί με τους οπαδούς του μια σπουδαία νίκη, την πρώτη στη Γερμανία.

Οι συνθέσεις:

Ντόρτμουντ (Τούχελ): Βάιντενφελερ, Παρκ, Σούμποτιτς, Γκίντερ, Χούμελς, Στένζελ, Μπέντερ (Βάιγκλ 46΄), Γιανουζάι, Ρόις (Μχιταριάν 46΄), Καγκάβα (Ομπαμεγιάνγκ 66΄), Ράμος.

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Μυστακίδης (Ροντρίγκες 77΄), Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Μακ (Λέοβατς 66΄), Μπερμπάτοφ (Σάμπο 71΄).

Η εφτάρα της Γιουβέντους στον Ολυμπιακό

Μία από τις χειρότερες ευρωπαϊκές του βραδιές έζησε στο Ντελε Αλπι ο Ολυμπιακός, γνωρίζοντας την ήττα με 7-0 από τη Γιουβέντους, στις 10 Δεκεμβρίου του 2003.

Το σκορ αυτό αποτελεί αρνητικό ρεκόρ όχι μόνο για τους «ερυθρόλευκους» αλλά γενικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και τότε ο Ολυμπιακός έμεινε στην 4η θέση του ομίλου.

Η ιταλική ομάδα προηγήθηκε ήδη στο ημίχρονο με 4- 0 με τα γκολ του Τρεζεγκέ, του Μίκολι, πάλι του Τρεζεγκέ και του Μαρέσκα.

Ο Ντι Βάιο έκανε το 5-0, ο Ντελ Πιέρο ένα λεπτό μετά την είσοδό του έκανε το 6-0, για να σκοράρει μέχρι και ο ξεχασμένος μεταξύ πάγκου και εξέδρας Μαρτσέλο Ζαλαγέτα, που με κεφαλιά έγραψε το τελικό 7-0, στο 79'.

Συνθέσεις:

Γιουβέντους: Κιμέντι, Μπιριντέλι, Ιουλιάνο (84΄ Τζαμπρότα), Μοντέρο, Πεσότο, Ζαλαγιέτα, Κόντε, Τούντορ, Μαρέσκα, Τρεζεγκέ (58΄ Ντι Βάιο), Μίκολι (66΄ Ντελ Πιέρο).

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Βενετίδης, Μαυρογενίδης, Κωστούλας, Ανατολάκης (68΄ Γεωργιάδης), Καφές (61΄ Γκώνιας), Καρεμπέ, Πάντος, Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι (77΄ Νινιάδης), Καστίγιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα