Σαν σήμερα: Ιστορική ημέρα για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης

Η Super League καθημερινή φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της ιστορίες του παρελθόντος, στην στήλη "σαν σήμερα".

Η 2η μέρα του Οκτωβρίου, λοιπόν, είναι ιστορική για τις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης, καθώς σαν σήμερα το 1988, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό,

ο Άρης, την ΑΕΚ και ο Ηρακλής, τον Πανιώνιο. Σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού, έγινε το "τρία στα τρία" για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης και το "μηδέν στα τρία" για αυτές της Αθήνας.

Αναλυτικά το αφιέρωμα της Super League:

1960
Ο Φωστήρας παίζει μόλις το τρίτο παιχνίδι του στην Α’ Εθνική και πετυχαίνει την πρώτη νίκη στην ιστορία του στην κατηγορία. Μάλιστα συντρίβει στο «Απόστολος Νικολαϊδης» με 4-0 τον αήττητο στα δύο πρώτα παιχνίδια Άρη (8’ σουτ, 79’ σουτ Αηδινιώτης, 23’ σουτ Δεϊμέζης, 73’ σουτ Γεωργαλάς).

1977
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα Αιγάλεω – Ολυμπιακός με σκορ 0-2 ο Τόζα Βεσελίνοβιτς βγάζει τον έμπειρο Μιχάλη Κρητικόπουλο και συστήνει στους φιλάθλους του Ολυμπιακού τον 20χρονο ταλαντούχο, Νίκο Βαμβακούλα. Ο διεθνής, αμυντικός έπαιξε 335 αγώνες με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ιωνικό και ΟΦΗ.

1988
Η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι μέρα Θεσσαλονίκης, καθώς ο ΠΑΟΚ νικά τον Ολυμπιακό και ο Άρης την ΑΕΚ, ενώ παράλληλα ο Ηρακλής κάνει νίκη επί του Πανιωνίου και ο Παναθηναϊκός ήττα στη Λάρισα! Οι τρεις της Θεσσαλονίκης νίκησαν, οι τρεις της Αθήνας έχασαν!

1994
Για πρώτη φορά στην ιστορία μεταδίδεται αγώνας Α’ Εθνικής από συνδρομητική τηλεόραση και ξεκινάει μια νέα εποχή για την κατηγορία και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πρωτάθλημα είναι στην 5η αγωνιστική και στο Καυτανζόγλειο ο Ηρακλής υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Οι συνδρομητές του FILMNET βλέπουν τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 2-1 (88’ σουτ Γιοβάνοβιτς – 36’ σουτ Ζαγοράκης, 86’ πέναλτι Λαγωνίδης).

Keywords
Τυχαία Θέματα