Σ. Δανιηλίδης: Μέτωπο κατά των τραμπούκων και των φασιστών για την επίθεση σε Γ. Μπουτάρη

Την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη καταδίκασε ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Ο κ. Δανιηλίδης με δήλωσή του ζητά "να ενισχύσουμε το μέτωπο για να αποκλείσουμε και να απομονώσουμε έως την εξαφάνισή του κάθε παρόμοια φασιστική συμπεριφορά", ενώ ζητά από την Αστυνομία να αποκαλυφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Δανιηλίδη:

«Το

θλιβερό επεισόδιο που συνέβη σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού και προπηλακισμών από ομάδα δήθεν διαφωνούντων με τις απόψεις του, και το οποίο επεισόδιο ουδεμία σχέση έχει με το ποντιακό κίνημα, δεν πρέπει και δεν μπορεί να προσπεραστεί και να τεθεί με ταχύτητα στο αρχείο του πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου. Αποτέλεσε μια ακόμα αποφράδα ημέρα για τη δημοκρατία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μια ωμή και βίαιη επίθεση στο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης ιδεών και απόψεων, μια απάνθρωπη και εγκληματική ενέργεια που καταδικάζεται απερίφραστα.

Η επίθεση μιας ομάδας τραμπούκων και φασιστοειδών δεν αρκεί, όμως, να καταδικαστεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από σύσσωμους τους πολιτικούς, κομματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς. Όλοι μαζί, πολιτικό σύστημα και κοινωνία, οφείλουμε να ενισχύσουμε το μέτωπο για να αποκλείσουμε και να απομονώσουμε έως την εξαφάνισή του κάθε παρόμοια φασιστική συμπεριφορά, που φέρνει στη μνήμη μας άλλες εποχές και στοχεύει στην τρομοκρατία της ελεύθερης δράσης και έκφρασης.

Για όσους έχουμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις ξέρουμε πόσο τραγική είναι αυτή η εμπειρία που έζησε ο Γιάννης Μπουτάρης. Απαιτούμε από τις αρχές της Πολιτείας και την Αστυνομία να πράξουν αυτή τη φορά το καθήκον τους ώστε οι τραμπούκοι δράστες να αποκαλυφθούν άμεσα και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, και να μην επαναληφθεί αυτό που συνέβη τον Οκτώβριο του 2011 που οι άνανδροι δράστες παρέμειναν ασύλληπτοι.

Σύσσωμη η οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία, βρισκόμαστε στο πλευρό του Γιάννη Μπουτάρη και καλούμε όλο τον πολιτικό κόσμο να σταθεί απέναντι σ’ αυτές τις συμπεριφορές με υπεύθυνο λόγο και έργο».

Keywords
Τυχαία Θέματα