Ρωσία: Το χιόνι δυσχεραίνει τις έρευνες για το μοιραίο Αντόνοφ

Συνεχίζονται στη Ρωσία οι έρευνες στο σημείο της συντριβής του επιβατικού αεροσκάφους Antonov An-148, που παρέσυρε στο θάνατο 71 ανθρώπους, με τις άσχημες καιρικές συνθήκες να δυσχεραίνουν το έργο των Ρώσων ερευνητών.

Εκατοντάδες άνθρωποι, φορώντας ειδικές στολές, χτενίζουν τη χιονισμένη περιοχή της συντριβής του αεροπλάνου, αναζητώντας τις σορούς των επιβαινόντων αλλά και συντρίμμια του. Στις έρευνες συνδράμουν σκούτερ χιονιού, εκχιονιστικά μηχανήματα και ελικόπτερο, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού

Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου.

«Ο καιρός ήταν πολύ νεφελώδης και έπεφτε χιόνι. Όταν προσέκρουσε στο έδαφος, ακούσαμε έναν τεράστιο κρότο. Είδαμε μια μεγάλη πύρινη σφαίρα να υψώνεται από το σημείο, σκεφτήκαμε ότι πρόκειται για μετεωρίτη», περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τατιάνα Γιούκοβα, που είδε το δυστύχημα από το παράθυρό της.

Οι αρχές επισημαίνουν ότι εξετάζουν όλα τα σενάρια, από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν έως τον ανθρώπινο παράγοντα και την πιθανότητα μηχανικής βλάβης, χωρίς να προκρίνουν την υπόθεση μιας τρομοκρατικής επίθεσης.

«Φάνηκε πως το αεροσκάφος ήταν ακέραιο τη στιγμή της πτώσης, χωρίς να έχει προκληθεί φωτιά και η έκρηξη δεν σημειώθηκε παρά αφότου κατέπεσε», σημείωσε η Επιτροπή Ερευνών σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα