Ρέγκλινγκ: Καλές οι πιθανότητες της Ελλάδας, εάν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, έχει καλές πιθανότητες να αυτοχρηματοδοτηθεί κανονικά μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε τηλε-ενημέρωση που, σύμφωνα με την naftemporiki.gr, παρείχε σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο, ο κ. Ρέγκλινκ τόνισε ότι το ελληνικό πρόγραμμα τελειώνει τον Αύγουστο

του 2018.

Είπε επίσης ότι ο ESM ετοιμάζεται για την επόμενη αποστολή αξιολόγησης στην Ελλάδα στα μέσα Οκτωβρίου μαζί με τους άλλους θεσμούς, προκειμένου να ελέγξουν εάν η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

«Εάν το έχει κάνει, οι πιθανότητες είναι καλές ότι η Ελλάδα θα μπορεί να αυτοχρηματοδοτηθεί κανονικά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος», είπε ο κ. Ρέγκλινγκ στην εισαγωγική του δήλωση, όπως αυτή δημοσιεύτηκε από τον ESM.

Ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι το επίπεδο των επιτοκίων δανεισμού του ESM βρίσκεται στο ένα τρίτο του επιπέδου των επιτοκίων του ΔΝΤ. Στην περίπτωση της Ελλάδας, αυτό σημαίνει -όπως εξήγησε- εξοικονόμηση για τη χώρα μας σχεδόν 10 δισ. ευρώ ετησίως ή 5,6% του ΑΕΠ της.

Keywords
Τυχαία Θέματα