Ράνια Σβίγκου: Η στάση του Γ. Στουρνάρα προκαλεί εύλογα ερωτηματικά

Βολές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, κατηγορώντας τον Γιάννη Στουρνάρα ότι «ενώ είναι αρκετά ομιλητικός σε πράγματα που δεν συνάδουν με τον θεσμικό του ρόλο, σιωπά όταν πρέπει να μιλήσει».

«Εδώ και καιρό έχουμε εντοπίσει ότι ο κ. Στουρνάρας

μας συνηθίζει σε παρεμβάσεις που υπερβαίνουν τον θεσμικό του ρόλο, ενώ τις τελευταίες μέρες βλέπουμε και μια προφανή αντίφαση» δήλωσε συγκεκριμένα η κ. Σβίγκου στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7».

Όπως σχολίασε, ο διοικητής της ΤτΕ «είναι αρκετά ομιλητικός και παρεμβατικός σε πράγματα που δεν συνάδουν με τον θεσμικό του ρόλο –τελευταίο παράδειγμα αυτό που αποκαλύπτει σήμερα η ‘Εφημερίδα των Συντακτών’ για τις συντάξεις- ενώ βλέπουμε να σιωπά όταν πρέπει να μιλήσει επειδή το επιτάσσει ο θεσμικός του ρόλος –και μιλώ για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις τράπεζες».

Σημειώνεται πως σε δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών» υποστηρίζει πως σε συνάντηση που είχε στις 20 Σεπτεμβρίου με ξένους διπλωμάτες και επενδυτές ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε «ενάντιος στη μη περικοπή των συντάξεων», εκφράζοντας την εκτίμηση – σύμφωνα με το δημοσίευμα – ότι «η μη εφαρμογή του ψηφισμένου μέτρου περικοπής των συντάξεων θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις αγορές, καθώς θα αποτελέσει μήνυμα αναστροφής των μεταρρυθμίσεων».

«Σίγουρα αυτή η συμπεριφορά του προκαλεί εύλογα ερωτηματικά στα οποία ο ίδιος πρέπει να απαντήσει» επισήμανε η κ. Σβίγκου αναφερόμενη στο δημοσίευμα, για να προσθέσει ότι «ο θεσμικός ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη έχει να κάνει με την εγγύηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας».

«Δεν είναι υπουργός Οικονομικών, δεν είναι αυτός ο οποίος χαράσσει τη γενική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, δεν είναι αυτός ο οποίος θα δώσει κατεύθυνση σχετικά με το αν θα ακολουθηθεί η πιστοληπτική γραμμή, όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα με δηλώσεις του, ή η καθαρή έξοδος, όπως τελικά έγινε» συνέχισε, προσθέτοντας ότι «αυτές οι δηλώσεις περισσότερο κινούνται σε μια πολιτική κατεύθυνση και λιγότερο έχουν να κάνουν με τον θεσμικό του ρόλο».

Επικαλούμενη ακόμη τις νέες εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ανάπτυξη, σημείωσε πως «όσο περνάει ο καιρός δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα για την περικοπή των συντάξεων».

«Όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και όλος ο διεθνής Τύπος συμφωνεί με τα επιχειρήματα της Ελλάδας ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για την περικοπή των συντάξεων» παρατήρησε για να συμπληρώσει ότι «αυτό προκαλεί ακόμα περισσότερα ερωτηματικά για τη στάση του (κ. Στουρνάρα)».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ράνια Σβίγκου, Στουρνάρα,rania svigkou, stournara