Προστατευτείτε από την παρακολούθηση του Facebook με τον Firefox

Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook αλλά όχι τον Firefox ίσως να έχετε πλέον έναν καλό λόγο για να τον εγκαταστήσετε! Ένα νέο πρόσθετο που ετοίμασε η Mozilla για τον browser της υπόσχεται να προστατεύει τους χρήστες από την παρακολούθηση του κοινωνικού δικτύου κατά το σερφάρισμά τους στον παγκόσμιο Ιστό.

Το νέο add-on

είναι το Facebook Container και όταν εγκατασταθεί στον Firefox, σύμφωνα με το gr.pcmag.com, επιτρέπει την απρόσκοπτη λειτουργία του Facebook, όμως σταματά τους trackers από το να ακολουθούν τους χρήστες κατά το σερφάρισμά τους εκτός της πλατφόρμας του.

Το πρόσθετο της Mozilla καταφέρνει να απομονώνει τα δεδομένα του χρήστη στο Facebook κρατώντας τα σε ένα ξεχωριστό container, καθιστώντας έτσι τη δυνατότητα παρακολούθησης μέσω cookies πολύ πιο δύσκολη.

Όταν εγκαταστήσετε το Facebook Container θα διαγράψει τα cookies και θα σας αποσυνδέσει από το Facebook. Όταν συνδεθείτε θα ανοίξει τη σελίδα του Facebook σε μία καρτέλα με μπλε σήμανση, την ένδειξη "Facebook" και το σύμβολο με το λουκέτο στη μπάρα διεύθυνσης του Firefox, όπως φαίνεται στην εικόνα.

Εάν χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία σας στο Facebook για να εγγραφείτε και να κάνετε χρήση σε τρίτες υπηρεσίες, σύμφωνα με το gr.pcmag.com, είναι πιθανό η διαδικασία να μη λειτουργήσει. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν σε τρίτα web sites οι ενσωματωμένες υπηρεσίες σχολιασμού που καλούσαν την ταυτότητά σας στο Facebook. Αυτό είναι λογικό, αφού το Facebook είναι πλέον "απομονωμένο" στον Firefox. Το Facebook Container αποτρέπει το Facebook από το να συσχετίζει πληροφορίες για τη δραστηριότητά σας σε τρίτα web sites με την ταυτότητά σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα