Προσλήψεις αρχαιοφυλάκων ζητά ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης από το ΥΠΠΟ

Επιστολή στην υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, απέστειλε πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης- αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ, Βούλα Πατουλίδου, προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία πρόσληψης αρχαιοφυλάκων στη Θεσσαλονίκη.

«Ο

ΟΤΘ έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια για την προβολή των σημαντικότερων αξιοθέατων που διαθέτει η Θεσσαλονίκη και των 15 μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που προστατεύονται από την UNESCO. Η προσπάθεια αυτή επιβάλλει διεύρυνση των ωρών λειτουργίας μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ξεναγήσεων στα μνημεία τουλάχιστον ως τις 8μμ το καλοκαίρι», αναφέρει στην επιστολή της η κα Πατουλίδου.

Το υπάρχον προσωπικό παρά τις προσπάθειες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης δεν επαρκεί και γι’ αυτό, όπως τονίζει η κα Πατουλίδου, πρέπει το υπουργείο να μεριμνήσει για την έλλειψη που παρουσιάζεται με τις προσλήψεις νέων αρχαιοφυλάκων, που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, επισυνάπτεται και ένα χάρτης με τα 15 μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που προστατεύονται από την UNESCO.

Keywords
Τυχαία Θέματα