Πρώην σύμβουλος του Τραμπ παρέδωσε έγγραφα σε επιτροπές που ερευνούν τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές

Ο Κάρτερ Πέιτζ, πρώην σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, παρέδωσε σήμερα "άσχετα και αχρείαστα" έγγραφα –όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος– σε δύο επιτροπές του Κογκρέσου που ερευνούν την καταγγελλόμενη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Πέιτζ, ένας σύμβουλος πετρελαϊκών εταιρειών με πολυάριθμες επαφές στη Ρωσία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,

ανέφερε σε ένα μήνυμά του προς το πρακτορείο Reuters ότι κατέθεσε τα έγγραφα στις επιτροπές της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

"Μόλις άφησα άσχετα και αχρείαστα έγγραφα για το Κυνήγι Μαγισσών. Και τώρα (πάω) για μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα", έγραψε στο μήνυμα αυτό.

Πριν από δύο εβδομάδες ο Πέιτζ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε παραδεχτεί, σε μια ακρόασή του στην επιτροπή της Βουλής, ότι δεν είχε παρουσιάσει όλα τα σχετικά έγγραφα που αναφέρονταν στην κλήτευσή του. Μεταξύ αυτών ήταν και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε παραλάβει τόσο ο ίδιος όσο και ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Τζορτζ Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της κατάθεσής του, που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, δεν παρέδωσε τα έγγραφα γιατί υπέθεσε ότι η επιτροπή "πιθανότατα θα τα είχε ήδη λάβει από άλλους". Συμφώνησε όμως να τα καταθέσει.

Στη συνέχεια της κατάθεσής του ωστόσο ο Πέιτζ επικαλέστηκε την Πέμπτη Τροπολογία (το δικαίωμα κάποιου να μην αυτοενοχοποιείται) ως τον λόγο για τον οποίο παρακράτησε τα έγγραφα που ζητούσε η επιτροπή. Πρόσθεσε ότι "τίποτα δεν θα με ενοχοποιούσε άμεσα" αλλά εξέφρασε ανησυχίες για τις πιθανές "ασυμφωνίες" των εγγράφων που είχε στην κατοχή του με το υλικό που συλλέχθηκε από μια επιχείρηση τηλεφωνικών παρακολουθήσεων η οποία οργανώθηκε με βάση ένα απόρρητο ένταλμα που στηρίχθηκε στον νόμο περί κατασκοπείας ξένων κρατών (FISA).

Τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Παπαδόπουλος παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στο FBI για τις προσπάθειές του να οργανώσει μια συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα