Πρώην διοικητής νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ: Σαχλαμάρες τα περιοριστικά μέτρα στις εκκλησίες

Για προσπάθεια τρομοκράτησης του κόσμου αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού έκανε λόγο ο χειρουργός μεταμοσχεύσεων και πρώην Διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Γάκης.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «FOCUS στη 1» με το Στέφανο Δαμιανίδη, έκανε λόγο για «αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις από ανθρώπους που, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν έχουν καμία επαφή με την επιδημιολογία»

και για περιθωριοποίηση των ελάχιστων επιδημιολόγων που έχουν απομείνει.

«Το lockdown δεν έπρεπε να γίνει» επισήμανε ο κ. Γάκης συμπληρώνοντας ότι «έπρεπε να κάνουμε ακριβώς ό,τι κάνουμε τώρα, να ελέγχουμε τις πύλες της χώρας, να καταγράφουμε την προέλευση και να απομονώνουμε τα άτομα μέχρι να πειστούμε ότι δεν είναι νοσούντες».

Αναφορικά με την παράταση των περιοριστικών μέτρων στις εκκλησίες, ο κ. Γάκης σημείωσε ότι «το πρόβλημα δεν είναι εκεί».

«Ο πιστός είναι και πειθαρχικός. Έχει μάθει να σέβεται τους κανόνες.» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «αυτές οι ανοησίες θα πρέπει να λήξουν, πρώτα να κλείσουν τα αστικά και τα τρένα και μετά την εκκλησία».

«Οι εκκλησίες έχουν μεγάλη χωρητικότητα (...) και ο κίνδυνος να κολλήσεις είναι πολύ πιο μικρός στις εκκλησίες απ’ ότι στα εμπορικά κέντρα και στο σούπερ μάρκετ. Ας αφήσουμε τις σαχλαμάρες» ανέφερε.

Φωτό: intime

Keywords
Τυχαία Θέματα