Προηγμένη τεχνολογία στα φρένα της Porsche

Χάρη σε μια νέα τεχνολογία επικάλυψης των χαλύβδινων δίσκων η Porsche γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στα συμβατικά και τα κεραμικά φρένα.

Παράλληλα με την παρουσίαση της νέας Cayenne η Porsche παρουσίασε και μια νέα τεχνολογία που εφαρμόζει στα

φρένα προκειμένου να αναβαθμίσει την απόδοση των συμβατικών συστημάτων με δίσκους από χάλυβα. Η σχετική τεχνολογία έχει την ονομασία Porsche Surface Coated Brake (PSCB) και αφορά την επικάλυψη των δίσκων με μια λεπτή στρώση καρβιδίου του βολφραμίου. Το κόστος για την εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνικής σίγουρα δεν είναι αμελητέο όμως σαφώς είναι χαμηλότερο από αυτό για την κατασκευή κεραμικών δίσκων, προσφέροντας παράλληλα και σημαντικά καλύτερη απόδοση.

Χάρη στην επικάλυψη οι δίσκοι γίνονται 10% πιο σκληροί και διαρκούν 30% περισσότερο ενώ παράγουν και 90% λιγότερα κατάλοιπα. Σε ότι αφορά μάλιστα την απόδοση σημειώστε πως χάρη σε αυτά το φρενάρισμα της Cayenne Turbo από τα 250 χλμ./ώρα μειώνεται περισσότερο από 2 μέτρα.

Το σύστημα PSCB ανήκει στον βασικό εξοπλισμό της Cayenne Turbo και το ίδιο θα συμβαίνει και στις κορυφαίες εκδόσεις της γκάμας της Porsche ενώ θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής του και σε όλα τα μοντέλα. Πρόκειται για ένα σύστημα φρένων υψηλής απόδοσης και αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από το γεγονός πως στην Cayenne Turbo χρησιμοποιεί τις ίδιες δεκαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω που βρίσκουμε και στα μοντέλα με κεραμικά φρένα.

Πηγή: newsauto.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα