Πρόεδρος Συνδέσμου Κληρικών Χίου: Θέλουμε διάλογο και η Χίος να αντιμετωπιστεί όπως ο Έβρος

«Ο κόσμος είναι πικραμένος» για όσα συνέβησαν στη Χίο τις τελευταίες 24 ώρες για το μεταναστευτικό δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 χαρακτήρισε «χολιγουντιανή παράσταση που χρήζει συγχαρητηρίων για την αστυνομία όταν αφορά εγκληματίες όχι όταν αφορά ανθρώπους που είναι συνοριοφύλακες για την χώρα και τις οικογένειές τους» τις εικόνες με άνδρες των ΜΑΤ να φτάνουν στο νησί τα ξημερώματα της Τρίτης.

Όπως

είπε «η κυβέρνηση εκλέχθηκε για να εφαρμόζει την δημοκρατία, τον διάλογο και την πειθώ. Όταν πράττει με τρόπο που παραβιάζει τις προθέσεις της, αίρει την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Σύμφωνα με τον πατέρα Γεώργιο η κυβέρνηση «θα μπορούσε να πείσει αυξάνοντας τις επιστροφές. Υπάρχει από τα προηγούμενα χρόνια μια άρση εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα».

«Για να έχουμε εμπιστοσύνη πρέπει να έχουμε απτά δείγματα. Ενώ είχαν υποσχεθεί ότι η Χίος θα ήταν όπως ο Εβρος ως περιοχή απλής καταγραφής αυτό δεν εφαρμόζεται. Αντ' αυτού είδατε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επιβολή αλλά αυτό δεν θα κρατήσει. Θα μείνουμε εδώ όταν φύγουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Πώς θα σταθούν πράγματα που έχουν στηθεί χωρίς εμάς» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου εξέφρασε, ωστόσο, την πίστη του στη νομιμότητα. «Δεν έχουμε όπλα απέναντι στα ΜΑΤ, τα όπλα μας είναι η φωνή και τα σώματά μας. Πόσο θα αντέξει να μας χτυπάει η κυβέρνηση; Ζητάμε να φύγουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και να ξεκινήσει ένας διάλογος και να αντιμετωπιστεί η Χίος όπως ο Έβρος».

Keywords
Τυχαία Θέματα