Πρόεδρος ναυτικών πρακτόρων Θεσσαλονίκης: Aνάγκη μέτρων πρόληψης για τον κοροναϊό στη διακίνηση φορτίων με πλοία

Την ανάγκη μέτρων πρόληψης για τον κοροναϊό στα λιμάνια, ιδιαίτερα στη διακίνηση φορτίων με πλοία, επεσήμανε ο πρόεδρος των Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναυτικών Πρακτόρων Ελλάδος, Βασίλης Καμπάκης στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου.

«Είναι βασικό να ληφθούν μέτρα για να μην εμποδίζεται η διακίνηση ανθρώπων, πλοίων και εμπορευμάτων» είπε ο κ. Καμπάκης.

Τόνισε ότι θα ήταν καλό στα λιμάνια

της χώρας να υπάρχει υγειονομικός έλεγχος στο πλοίο, πριν αυτό δέσει στο λιμάνι, παρουσία γιατρού, και μετά να δίνεται η έγκριση, σε σύντομο χρόνο, για την αποβίβαση ανθρώπων και φορτίων.

Ο κ. Καμπάκης επεσήμανε οι υγειονομικοί έλεγχοι στο χώρο των λιμανιών, εκτός από την προστασία της δημόσιας υγείας, συμβάλουν και στην δημιουργία κλίματος καλής ψυχολογίας στην εμπορική δραστηριότητα, ώστε να μπορούν να προληφθούν μελλοντικοί κίνδυνοι για την οικονομία, όπως π.χ. το ενδεχόμενο μειώσεων , ή ακυρώσεων παραγγελιών από το εξωτερικό.

«Θα πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά για τον ιό, που έχει εμφανιστεί, γιατί κατά τη γνώμη μου αν έρθει και δέσει με την οικονομική κρίση τώρα, έστω και στο τελείωμα της, θα χειροτερέψει τα πράγματα» είπε ο κ. Καμπάκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Δημήτρης Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκτελωνιστές, μέλη ενώσεων εργαζομένων του λιμανιού και εργαζόμενοι ναυτιλιακών εταιριών, κ.α.

"Όλος ο κόσμος πέρασε μια πολύ μεγάλη δοκιμασία σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και ο ελληνικός λαός σήκωσε πολύ μεγάλο βάρος. Μπαίνουμε στη νέα δεκαετία με πρόσημο αισιοδοξίας. Χαράσσουμε μια νέα εποχή αναγέννησης της χώρας μας" τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο κ. Καλαφάτης.

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο που έχει παραχθεί και σε αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη και σημείωσε πως είναι "η απαραίτητη βάση για να υπάρξει εφαρμογή πολιτικών", που θα δώσουν την ώθηση στη οικονομία και στην ανάπτυξη.

"Δεν είναι μόνο ο αριθμός των νομοσχεδίων είναι και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των σχεδίων νόμου που ψηφίστηκαν, που μας κάνει να αισιοδοξούμε και σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο» πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης και συνέχισε: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά και οι άνθρωποι περιμένουν πολλά περισσότερα, αυτή η προσπάθεια να φτάσει σε αυτούς, να πέσει χρήμα στην αγορά. Αυτό θα γίνει, γιατί υπάρχει η βούληση, η προσπάθεια και το πολιτικό πνεύμα, ένα πνεύμα φιλελεύθερο, ανοιχτών οριζόντων, φιλοεπιχειρηματικό, με δυνατότητα να μετατρέψει την ανάπτυξη σε ευημερία, σε καλύτερες μέρες».

Αναφερόμενος στις προοπτικές του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ο κ Καλαφάτης σημείωσε χαρακτηριστικά πως "αυτό το πνευμόνι της πόλης μπορεί να δώσει σε όλη τη Β. Ελλάδα αυτό που όλοι επιζητούμε, μια οικονομική ανάταση και μια δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες. Να είμαστε περήφανοι για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Έχουμε τη δυνατότητα σαν Έλληνες, σαν Βορειοελλαδίτες να κάνουμε πολλά και να αφήσουμε πίσω μας αυτά που μας πληγώσανε».

"Το λιμάνι θα συνεχίσει να έχει σταθερή κατεύθυνση να γίνει ένας κόμβος στη Μεσόγειο και στη Ν.Α. Ευρώπη» τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Σωτήρης Θεοφάνης και εξέφρασε την αισιοδοξία "ότι του χρόνου θα καταγράψουμε ακόμη καλύτερα στοιχεία".

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΟΛΘ, Φανή Γουργούρη επεσήμανε ότι ανέβηκαν ήδη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά οι δείκτες στο λιμάνι και κάλεσε τους ναυτικούς πράκτορες να βοηθήσουν και εκείνοι για να ανέβουν ακόμη περισσότερο".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα