Ποσό-ρεκόρ σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη για το ρολόι του Πολ Νιούμαν

Με ποσό-μαμούθ δημοπρατήθηκε ένα ρολόι Rolex που ανήκε στον γνωστό ηθοποιό και σταρ του Χόλιγουντ, Πολ Νιούμαν.

Συγκεκριμένα, πωλήθηκε έναντι 17,8 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον οίκο Phillips στη Νέα Υόρκη, ποσό που συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ για ένα ρολόιο χειρός.

Το Rolex

Daytona είχε κάνει δώρο στον Αμερικανό ηθοποιό το 1969 η σύζυγός του Τζόαν Γουντγουόρντ, την περίοδο που γύριζε την ταινία "Άσσοι της Ταχύτητας και του Ιλίγγου", όπου υποδυόταν έναν οδηγό αγώνων ταχύτητας.

Ο Νιούμαν ήταν κι ο ίδιος οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων και λάτρης της ταχύτητας κι είχε ένα ατύχημα με μοτοσυκλέτα το 1965. Η σύζυγός του είχε γράψει στο πίσω μέρος του ρολογιού το μήνυμα «DRIVE CAREFULLY ME» (σ.σ να οδηγείς προσεκτικά, υπογραφή: εγώ).

Το ρολόι κατοχυρώθηκε στη δημοπρασία που έγινε την Πέμπτη το βράδυ σε αγοραστή, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλυφθεί, έπειτα από μια διαδικασία που διήρκησε 12 λεπτά, επισήμανε ο οίκος Phillips, ο οποίος εξειδικεύεται στην ωρολογοποιία.

Ο ηθοποιός θρύλος της μεγάλης οθόνης, που βραβεύτηκε με Όσκαρ για την ταινία το «Χρώμα του Χρήματος» απεβίωσε το 2008, από καρκίνο στον πνεύμονα, σε ηλικία 83 ετών.

Φορούσε το Rolex Daytona σε καθημερινή βάση έως το 1984 και καυχιόταν συχνά για την ακρίβειά του, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Phillips. Το ρολόι «εξαφανίστηκε» από το χέρι του αφού ο Νιούμαν έλαβε ως δώρο από τη σύζυγό του ένα άλλο Daytona. Το χάρισε με τη σειρά του στον Τζέιμς Κοξ, τον σύντροφο για πολλά χρόνια της μεγαλύτερης κόρης του ηθοποιού, της Έλινορ «Νελ» Νιούμαν, ο οποίος τελικά αποφάσισε να το βγάλει στο «σφυρί».

Το προηγούμενο ρεκόρ για ρολόι χειρός χρονολογείται από το Νοέμβριο του 2016 όταν ένα ρολόι Patek Philippe πουλήθηκε στο ποσό των 11,1 εκατομμυρίων δολαρίων στη Γενεύη.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα